Veel bijleren in een topteam: mijn marketingstage

De marketingstage van Kim - Lincelot
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

De afgelopen 8 weken heb ik stage gelopen bij Lincelot. Aangezien die morgen alweer afloopt, is het hoog tijd om de balans op te maken. Wat heb ik geleerd en hoe heb ik mijn marketingstage ervaren? Je leest het hieronder!

Wie ben ik?

Mijn interesses

Ik ben Kim, een 22-jarige laatstejaarsstudente KMO-Management aan de Karel de Grote Hogeschool. Ik woon momenteel in Schilde waar ik ben opgegroeid. In mijn vrije tijd houd ik ervan om iets te drinken met vrienden, een leuke date te organiseren met mijn vriend en te spelen met mijn hondje Tikka. Dierenliefhebber in the house!

Daarnaast werk ik ook graag aan A Student, mijn eigen onderneming die zich focust op het mentale welzijn van jongeren. Dit doen mijn partner en ik door evenementen te organiseren, tools te voorzien en een community te creëren waar jongeren zich thuis voelen. Je hoort het: persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid zijn écht belangrijk voor mij.

Mijn vorige werkervaringen

Ik ben een echte pizza-fan. Daarom moest en zou ik een studentenjob krijgen bij Pizza Hut. En dat is me gelukt ook! Na 3 jaar in de keuken en als shiftleader te werken, ben ik nu dé chef-kok op feestjes. PS: Ik ben team ananas op pizza! 😉

Verder heb ik 6 jaar op het speelplein gestaan, waarvan 3 jaar als hoofdanimator. Ik vond het heerlijk om leuke activiteiten voor de kinderen te verzinnen en nadien alle blije gezichtjes te zien!

Eigenlijk was ik dus nog niet met marketing in contact gekomen, maar mijn opleiding en A Student hebben daar verandering in gebracht. Maar ik wil ook nog veel over marketing bijleren. Mijn stage bij Lincelot was daarvoor de ideale kans.

Hoe ben ik bij Lincelot terechtgekomen?

Mijn stage-wingman Christophe

Via via heb ik Christophe leren kennen. We raakten aan de praat en ik liet toevallig vallen dat ik op zoek was naar een stageplaats. En een paar dagen later werd ik al opgebeld door Freya!

Ik was meteen verkocht. Waarom? Omdat ik direct doorhad dat Lincelot enorm veel waarde hecht aan hun teamsfeer en de kwaliteit van hun werk. Mensen helpen in een superleuk team? Wie kan daar nu nee tegen zeggen? 😉

Zijn deze verwachtingen ook ingelost?

Ja, 100%! Ik heb enorm veel bijgeleerd! Zo heb ik:

  • een cursus gevolgd bij HubSpot rond inbound marketing;
  • lead magnets gemaakt;
  • blogposts geschreven en opgemaakt;
  • meegeholpen aan de lancering van de nieuwe Lincelot website die je nu voor je ziet;
  • Facebook en LinkedIn Ads ingericht;
  • Pinterest voor bedrijven leren inzetten (bekijk zeker eens de Pinterestpagina van Lincelot);
  • enorm veel nieuwe tools leren kennen;
  • en nog zoveel meer!

Bovendien heeft de sfeer in het team mijn verwachtingen overtroffen. Zo heb ik onder andere een heel leuke teambuilding mogen bijwonen! Christophe had daarvoor een escape box meegebracht en de raadsels hebben we als team opgelost. De onvermijdelijke verwarring en verkeerde oplossingen zorgden uiteraard ook voor grappige momenten!

Verder werd ik dagelijks begeleid door Margo en Eline, die altijd klaarstonden voor een leuke babbel en antwoorden op mijn vragen. Bij deze een dikke merci, Margo en Eline! Natuurlijk kon ik ook altijd terecht bij de rest van het team. Dus bedankt, Team Lincelot!

Heeft corona een invloed gehad op mijn stage?

Helaas moest ik door corona de eerste maand van mijn marketingstage telewerken. Hier keek ik enorm tegenop omdat je zo minder contact hebt met je collega’s.

Gelukkig heeft het team er alles aan gedaan om toch een leuke teamsfeer te garanderen! We stonden voortdurend met elkaar in contact via Slack, ik belde dagelijks met mijn stagebegeleiders, en we deden 3 keer per week een leuke koffiepauze met heel het team! Zo kon ik ook de rest van het team beter leren kennen.

De tweede maand van mijn stage mocht ik gelukkig wel een paar keer naar kantoor komen. En eerlijk? Dat was een pak leuker dan thuis voor mijn laptop te zitten.

Wat neem ik mee als ultieme leerpunt van mijn stage?

Ik heb enorm veel bijgeleerd tijdens mijn marketingstage bij Lincelot. Eén leerpunt kiezen is dus moeilijk! Als ik dan toch écht moet kiezen, dan ga ik voor het schrijven van teksten.

Daar heb ik altijd al moeite mee gehad, maar tijdens mijn marketingstage heb ik teksten geschreven voor blog posts, sociale media, websites, … Véél teksten dus. Daardoor heb ik veel bijgeleerd over de inhoud, de structuur en de tone of voice van verschillende soorten teksten. Daar ben ik best wel trots op!

Een marketingstage bij Lincelot. Iets voor jou?

Ik vind een marketingstage bij Lincelot alvast écht een aanrader. Ik heb enorm veel bijgeleerd en ik mocht mijn leertraject mee vorm geven! Zo vroegen Margo of Eline tijdens de dagelijkse calls regelmatig of er nog andere taken waren die ik graag op mij wou nemen. Toen ik eens vroeg hoe je best een landingspagina maakt, mocht ik dat de volgende dag gewoon direct doen! Hoe zalig is dat? Ik heb me dan ook geen moment verveeld. Een korte samenvatting van mijn stage: veel bijleren in een topteam! Wie wil dat nu niet?

Wil jij ook in ons team werken?

Zoek je zelf nog een stageplek of een vaste job in een leuk team waar je elke dag je takenpakket mee vorm mag geven? Bekijk dan zeker onze vacaturepagina. Ik wens je alvast een hele leuke ervaring toe!

Deze publicatie werd geschreven door: