Podcast: Videomarketing, 11 tips voor succesvolle video’s

Lincelot - Podcast - Videomarketing - 11 tips voor succesvolle video's
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Iedereen kan tegenwoordig video’s maken, maar niet iedereen kan succesvolle video’s maken. En toch is online videomarketing cruciaal -of op zijn minst heel interessant en haalbaar- voor de meeste kmo’s.

Wil jij met videomarketing aan de slag of wil je de resultaten van je online videomarketing optimaliseren? In deze aflevering delen we 11 tips voor meer succes met je videomarketing.

Videomarketing: 11 tips voor succesvolle video’s

1. Over doelen stellen

Een van de eerste videomarketing tips die we aan klanten meegeven is: bepaal wat je met je video’s wil bereiken. Hoe beter je je doelen definieert, hoe makkelijker je straks video’s kan maken die je doelen ondersteunen. Dat maakt het straks ook veel makkelijker om het rendement van je video’s te meten.

2. Over je doelgroep kennen

Naast het stellen van je doelen, is het minstens even belangrijk dat je je doelgroep kent. Wie wil je met je video’s bereiken? Het zal veel makkelijker zijn om video’s te maken die passen bij de leefwereld, behoeften, wensen en verwachtingen van je doelgroep als je die doelgroep eerst heel duidelijk definieert.  

3. Over afwisseling in je video’s

Een video mag 1 of 2 keer werken, maar altijd dezelfde video’s maken, gaat op de lange termijn niet werken. Je brengt beter voldoende afwisseling in je video’s. Dan bedoelen we zowel afwisseling in de inhoud (entertainend, insprirerend, informatief, overtuigend, …) als in de lengte van je video’s.

4. Over een duidelijke boodschap

Protip als het op videomarketing tips aankomt? Keep it stupid and simple! Elke video mag maar 1 boodschap bevatten, anders wordt het te ingewikkeld en loop je het risico dat je doelgroep de gewenste actie net niet onderneemt. Want uiteindelijk wil je dat ze bij je kopen of solliciteren.

5. Over het vertellen van een helder verhaal

We houden toch allemaal van een goed verhaal, toch? Daarom kijken we allemaal zo graag naar onze favoriete film of serie. Bij je bedrijfsvideo is dat eigenlijk net hetzelfde. Zorg voor een eenduidig verhaal en wissel voldoende af met verschillende beelden. Zo grijp je de aandacht van je publiek vast en laten ze -hopelijk- niet meer los.

6. Over voorbereiding

Een video neem je niet in 1-2-3 op en vraagt wel een degelijke voorbereiding. Maar als je het op de juiste manier doet, bespaar je niet alleen tijd en stress. Je eindresultaat zal ook veel beter zijn. En vergeet vooral niet: video’s opnemen is bovendien gewoon heel leuk!

7. Over je opnameapparatuur

Spoiler alert: je hebt geen dure camera nodig om een leuke video op te nemen. In sommige gevallen is een smartphone helemaal prima. Lees wel: in sommige gevallen. Om een belangrijke klant te overtuigen laat je je smartphone maar beter in je broekzak zitten.

8. Over stopping power

Hoe val je nog op met je video tussen al die andere video’s? Door eruit te springen. Stopping power noemen wij dat. Een blooper, mooie beelden of aparte stijl maken al snel het verschil en zorgen ervoor dat je volgers niet meteen doorscrollen op sociale media.

9. Over calls-to-actions

Een video is pas succesvol als je doelgroep de gewenste actie onderneemt: een formulier invullen, solliciteren, kopen, contact opnemen, … Alleen als je je kijkers duidelijk vertelt wat ze moeten doen met een call-to-action, zal je meer rendement halen met je video.

10. Over meten en analyseren

Een video maken kost best wel wat tijd, dus kijk ook altijd naar de resultaten ervan. Wat werkt en wat werkt net niet? Op die manier leer je zelf iets uit je video’s en kan je je volgende video’s beter optimaliseren zodat ze nóg betere resultaten halen.

11.  Over authenticiteit

Na als deze videomarketingtips is het vooral belangrijk dat je jezelf blijft. Een video die fake overkomt, dat is alleen maar slecht nieuws voor de geloofwaardigheid van je bedrijf. Blijf dus jezelf, want als je het goed doet, zullen de resultaten vanzelf komen.

Interesse?

Wil je de videomarketing tips graag op je eigen tempo lezen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want in deze blogpost hebben we de 11 videomarketing tips voor je uitgeschreven.

Tell me more?

Abonneer je op onze podcast om op de hoogte te blijven van onze tips & tricks over online marketing. Fan van deze aflevering? Dan zouden we het top vinden dat je ons een leuke review geeft. Je mag deze aflevering uiteraard ook altijd delen met vrienden, familie of collega’s. Heb je nog vragen over je video marketingstrategie? Laat maar iets weten! Wij bekijken graag hoe we jou kunnen helpen.

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?