De lancering van een nieuwe website is een fantastische manier om uw bedrijf en producten (opnieuw) in de kijker te zetten. Laat uw website launch dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan!

Hieronder vindt u 19 handige tips om uw nieuwe website te lanceren bij uw huidige en – hopelijk ook – toekomstige klanten!

Op die manier krijgt u in één klap meer zichtbaarheid, merkbekendheid en hopelijk ook meer aankopen of aanvragen!

Succes!

De lancering van uw nieuwe website: 19 tips voor meer succes

Vóór de launch van uw website

Goede marketing kan een slechte website niet redden. Besteed dan ook voldoende aandacht aan de voorbereiding en inrichting van uw nieuwe website!

1. Zorg voor een goede basis

Een website maken kost tijd, geld en energie. Ga daarom doelgericht en doordacht te werk. Een goede basis zorgt voor minder werk, problemen en redesign achteraf.

Bepaal eerst uw bedrijfsdoelen, uw doelpubliek en uw proposities (de producten en/of diensten die je aanbiedt) en ga vervolgens na hoe uw nieuwe website u kan helpen om uw bedrijfsdoelen te behalen.

Stel uzelf deze cruciale vragen vóór en terwijl u uw website inricht:

Deze stap is niet alleen cruciaal voor de launch van uw nieuwe website, maar voor het succes van alle marketinginspanningen die u daarna plant.

Launch Website - tips om een goede webdesigner te vinden - Lincelot

2. Optimaliseer uw website voor Google

Veel bedrijven zien de lancering van hun nieuwe website als een korte termijninspanning. Ze vergeten echter dat zoekmachines hun website scannen en indexeren van zodra de website online staat.

Hoe beter u uw website en alle webpagina’s op voorhand optimaliseert voor zoekmachines zoals Google, hoe beter en hoe sneller u gevonden zult worden in de zoekresultaten na de launch.

Vergeet u deze stap voor de launch? Dan begint u al met een achterstand. De launch geeft immers een vertekend beeld: een enorme piek in het verkeer naar uw website.

Bereid u voor om het dal na de piek op te vangen met goed geoptimaliseerde content, blogberichten, sociale media, advertentiecampagnes enzovoorts.

Tip: laat uw website zelf pas indexeren door zoekmachines als hij af is, maar zet alle SEO alvast klaar voor een jump-start bij Google.

3. Claim uw social media handles en richt sociale profielen in

Sociale media zijn onmisbare tools geworden om de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten, in dialoog te treden met uw klanten en meer bezoekers naar uw website te leiden.

Claim uw social media accounts voor de launch en richt uw sociale media profielen al zo volledig mogelijk in. Geef mensen een reden om u te volgen, van bij de launch!

En waarom al geen buzz creëren voor de launch? Maak mensen nieuwsgierig naar de lancering van uw nieuwe website!

Facebook bedrijfspagina - Lancering nieuwe website - Lincelot

Hulp nodig om uw website te lanceren?

Wilt u uw nieuwe website lanceren, maar weet u niet waar te beginnen? Lincelot helpt u graag verder met marketingadvies en praktische marketingondersteuning!

Meer info

4. ‘Coming soon’-landingspagina met formulier

Uw website mag dan nog in ontwikkeling zijn, toch kunt u alvast een beknopte coming soon pagina inrichten die:

  • de launch aankondigt
  • kort samenvat waar u voor staat
  • mensen aanspoort om te volgen via sociale media
  • mensen aanspoort om alvast in te schrijven voor de nieuwsbrief via een formulier

Als u op voorhand al buzz creëert rond de launch van uw nieuwe website, bijvoorbeeld via sociale media, dan kunt u deze pagina alvast delen en mogelijk al enkele volgers of leads aantrekken.

Tip: voorzie in uw uiteindelijke website design ook zeker manieren en ruimte om e-mailadressen te verzamelen. E-mail marketing is een ideale manier om een klantrelatie uit te bouwen en mensen te overtuigen van uw producten of diensten!

5. Plan content in voor na de launch

Een ideale manier om na de launch bezoekers naar uw website te trekken én te blijven trekken (!) is via content marketing.

In feite deelt u voortdurend nuttige en relevante informatie met uw klanten – antwoorden op hun vragen, oplossingen voor hun problemen – via uw blog, sociale media, enz.

Die content is uiteraard steeds gerelateerd aan uw bedrijf en aan uw diensten.

Let op: content maken – of het nu voor uw blog is of sociale media – kost tijd en inspanning. Als u niet op voorhand plant wie, wat, waar en wanneer gaat publiceren, dan gaat de content machine al snel sputteren.

Stippel daarom op voorhand (!) een content marketingstrategie uit en plan in welke content u na de launch wilt publiceren met een editorial calendar. Werk die eerste publicaties ook al uit.

Een website moet leven, en uw marketingkanalen ook. Anders zijn ze gedoemd om een stille dood te sterven. Maak en publiceer dus steeds nieuwe content!

Editorial calendar - Lancering website - Lincelot

6. Installeer Analysetools en tracking codes

Een website dient uw bedrijf en uw bedrijfsdoelen. Wilt u nagaan of u uw online marketingdoelen bereikt? Dan zijn analysetools zoals Google Analytics onmisbaar. After all: meten is weten!

Dankzij deze tools kunt u de prestaties van uw website voortdurend opvolgen, analyseren en optimaliseren. Resultaat? Meer online succes!

Verder kan het handig zijn om van bij het begin al tracking codes op uw website te zetten. Een mooi voorbeeld is de Facebook pixel.

Zo’n code of pixel houdt bij welke bezoekers welke pagina’s bezoeken. Als u de pixel van bij het begin installeert dan verzamelt u meteen al bruikbare data waarmee u later advertentiecampagnes en remarketingcampagnes kunt inrichten.

Ontvang gratis marketingtips!

Ontvang onze blog posts voortaan automatisch in je mailbox.

Ik ga akkoord met het Privacybeleid

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

7. Meld uw website aan bij de Google Search Console

De Search Console van Google is een fantastische gratis (!) tool om zoekresultaatgegevens over uw website bij te houden en fouten op uw website op te sporen en te verhelpen.

Meld u daarom aan en registreer al uw domeinvarianten (bijvoorbeeld https://lincelot.com en https://www.lincelot.com), liefst vlak voor de launch.

Op die manier krijgt u snel gegevens over

  • de zoekwoorden waarvoor uw website gevonden wordt,
  • welke andere websites naar uw website verwijzen (handig voor linkbuilding!)
  • en welke technische problemen er eventueel zijn.

Handig, toch?

Vergeet u ook geen sitemap in te dienen bij de Google Search Console? Mooi zo!

8. Final check ALLES

Een eerste indruk is vaak blijvend. Maak er dan ook een goede. Final check alles, maar dan ook alles, voor u uw nieuwe website en bijhorende marketingcampagnes officieel lanceert:

Fouten zijn slecht voor uw bedrijfsimago. Besteed dan ook voldoende aandacht aan deze stap. And remember: haast en spoed is zelden goed! Neem. Uw. Tijd.

Tip: vaak kan een ‘soft launch’ handig zijn. Dan zet u uw website alvast online zonder dit officieel aan te kondigen. Op die manier kunt u alvast pre-testen en verbeteren waar nodig voor de eigenlijke launch.

Benieuwd naar meer? Download alle 19 tips voor de lancering van uw website als PDF!

Heb je de smaak te pakken en ben je benieuwd naar onze tips voor tijdens en na de launch van je website? Download het volledige artikel als PDF. Handig en overzichtelijk! Geef hieronder je gegevens in en ontvang je persoonlijke exemplaar meteen via e-mail!