Je social en Google ads uitbesteden aan een ads agency: 7 voordelen

Social en Google Ads uitbesteden aan een ads agency - voordelen - Lincelot
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Wil je graag online zichtbaar zijn en blijven om klanten aan te trekken en te behouden? Dan zijn online ads een héél handig hulpmiddel. Maar wie gaat ze inrichten? Je kan het zelf doen natuurlijk, maar je social en Google ads uitbesteden aan een ads agency is vaak verstandiger.

Hoewel je ads in-house beheren op het eerste gezicht kostenbesparend en logisch lijkt, onderschatten veel bedrijven de skills en tools die nodig zijn om er de maximale ROI uit te halen. Digitale marketing is immers vaak complexer dan gedacht en verandert bijna dagelijks.

Sta je momenteel voor deze keuze? Hier zijn 7 redenen waarom je social en Google ads uitbesteden aan een ads agency een slimme zet is voor jouw bedrijf:

Je social en Google ads uitbesteden: 7 voordelen

1. Reken op een bron van expertise en innovatie

Online adverteren is een vak, met fijne kneepjes. Om die kneepjes ook onder de knie te krijgen moet je er dag in dag uit mee bezig zijn en het ads landschap goed in de gaten houden. Die “luxe” hebben de meeste KMO’s en in-house marketingmedewerkers niet.

Ads agencies en advertentiespecialisten brengen daarentegen een schat aan kennis en ervaring mee. Ze blijven op de hoogte van de laatste trends, tools en strategieën in de advertentiewereld, zodat jouw campagnes profiteren van de meest recente én effectieve best practices. 

Deze expertise kan de resultaten van je campagne aanzienlijk verbeteren, van hogere betrokkenheidspercentages tot meer conversies. En daar doe je het uiteindelijk voor, toch?

2. Bespaar kosten en haal meer ROI uit je ads

We horen je denken: Hoezo bespaar ik kosten als ik een externe advertentiespecialist inschakel? Wel, als je een interne medewerker je ads laat opzetten en beheren, dan betaal je uiteraard de tijd die die medewerker eraan spendeert, maar verder wellicht ook één of meerdere opleidingen en een steile leercurve – al dan niet met schoonheidsfoutjes – en tools. Dat loopt al snel op. Bureaus en specialisten hebben deze middelen al op hun plaats en kunnen hun diensten aanbieden tegen een schaalbare kost die past bij jouw budget. Bovendien halen ze dankzij hun jarenlange, brede én diepgaande expertise vaak meer rendement uit je ads. Niet onbelangrijk!

3. Focus op je core business

Voor de meeste bedrijven is online adverteren niet hun core business, maar wel een noodzaak om hun eigenlijke core business in the picture te zetten en te verkopen.

Ga je je social en Google ads uitbesteden aan een ads agency? Dan maak je interne middelen vrij en laat je jouw team focussen op die zaken waar ze het beste in zijn.

Dit betekent meer tijd en energie voor de kernactiviteiten van je bedrijf, zoals productontwikkeling, klantenservice en strategische planning. Op deze manier help je je bedrijf uiteindelijk efficiënter vooruit.

4. Ga voor ads die meeschalen met je business

Naarmate je bedrijf groeit, zullen je advertentienoden veranderen. Een extern ads agency kan z’n diensten gemakkelijk opschalen of afschalen op basis van jouw huidige behoeften.

Die flexibiliteit is er meestal niet binnen je interne team, waar collega’s ongetwijfeld de handen al vol hebben met andere zaken. Op die manier kunnen schakelen is nochtans cruciaal om te kunnen blijven concurreren in een snel veranderende markt en alsmaar meer digitale wereld.

5. Krijg innovatieve ideeën en nieuwe perspectieven

Externe teams brengen nieuwe ideeën en frisse perspectieven die jouw advertentiestrategieën (nieuw?) leven in kunnen blazen.

Ze werken met diverse klanten, industrieën en platforms, waardoor ze een breed scala aan ervaringen hebben. Op die manier kunnen ze tal van uitdagingen innovatief tackelen.

Ads agencies zoals Lincelot zijn trouwens vaak ook Google Partner, wat betekent dat ze de nodige certificeringen hebben om hun expertise aan te tonen en nauw in contact staan met de ads specialisten van Google voor updates en feedback.

Je social en Google ads uitbesteden aan een ads agency - 7 voordelen - Lincelot

Die frisse perspectieven zijn van onschatbare waarde bij het onderscheiden van jouw merk en het vastleggen van de aandacht van je publiek.

6. Profiteer mee van geavanceerde tools en technologieën

Ads agencies en advertentiespecialisten investeren in de nieuwste advertentietools en -technologieën om de beste resultaten voor hun klanten te leveren.

Door je social en Google ads uit te besteden, krijg je toegang tot deze geavanceerde middelen zonder de hoge kosten of de tijd die nodig is om ze goed te leren gebruiken.

7. Krijg meetbare resultaten en analytics

Tot slot focussen ads agencies en specialisten op (het leveren van) meetbare resultaten. Daarbij maken ze gebruik van analytics en rapportagetools om de prestaties van campagnes nauwlettend te volgen. Ze bieden inzichten in wat werkt en wat niet, waardoor ‘data-driven’ beslissingen mogelijk zijn die jouw advertentie-inspanningen voortdurend optimaliseren voor een betere ROI.

Conclusie: je social en Google ads uitbesteden biedt tal van voordelen

Je social en Google ads uitbesteden aan een ads agency of advertentiespecialist kan aanzienlijke voordelen bieden, van toegang tot gespecialiseerde expertise en innovatieve ideeën tot kostenbesparingen en schaalbare oplossingen.

Door samen te werken met het juiste team, kun je jouw marketingstrategie verbeteren, je doelgroep effectiever betrekken en zinvolle resultaten voor jouw bedrijf behalen.

Wil jij je social en Google ads uitbesteden?

Op zoek naar een goede ads agency om je online succes te vergroten? Lincelot helpt je graag. Mis niet langer potentiële klanten. Laat ons je helpen om je ads naar het volgende niveau te tillen.

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)