Hoe kan je je Facebook pagina promoten bij je klanten? 8 tips!

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Heb je een Facebook pagina ingericht voor je bedrijf? Da’s een slimme zet, want met meer dan 2.41 miljard actieve gebruikers per maand is een Facebook pagina dé manier om brand awareness te creëren en je doelpubliek te doen groeien.

Het enige probleem? Je bent niet de enige. Heel wat andere bedrijven azen namelijk ook op likes, volgers en engagement. Hoe val je dan nog op tussen al die andere spelers?

Het draait allemaal om sterke content en verbondenheid met je doelpubliek. Tijd dus om jouw Facebook pagina te promoten!

Hoe je dat doet? Facebook zelf biedt heel wat opties, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Welke? Wij leggen het je uit!

Je Facebook pagina promoten? Volg deze 8 tips!

1. Post leuke, originele content

Van Facebook pagina’s die alleen maar uit reclameboodschappen bestaan, wordt niemand blij. Ga daarom eerder op zoek naar content die écht een meerwaarde biedt voor je doelpubliek.

Content die meerwaarde biedt? Da’s content die de vragen en problemen van je doelpubliek beantwoordt. Ga daarom na wie je buyer personas (fictieve klantprofielen) zijn en wat hen bezighoudt. Ga daarna voor jezelf na hoe jouw content een oplossing kan bieden voor je doelpubliek.

Zodra je relevante content hebt gemaakt, ga je deze inzetten om je Facebook pagina te promoten. Link door naar je blogposts, maak polls aan, deel een leuke foto of video waarmee je je volgers een blik achter de schermen gunt, post een inspirerende quote… Er zijn opties genoeg!

Heb je nood aan inspiratie? Hier lees je 40 goede Facebook post ideeën voor je bedrijfspagina.

2. Laat zien dat je een mening hebt

Naast het inrichten van je Facebook pagina met goede content is het belangrijk dat je je pagina laat ‘leven’. Laat zien dat je een bedrijf bent met een mening. Ga in gesprek met andere gebruikers. Dit is een van de beste technieken om je Facebook pagina te promoten en je bereik te vergroten.

Door een gesprek te starten met een vraag, door te reageren op een statement of posts of door je te mengen in het debat, vergroot je het engagement met andere gebruikers. Maak nieuwe vrienden en schep een band met mensen die interessant zijn voor je Facebook pagina.

Het gesprek aangaan en andere gebruikers engageren doe je altijd om een band op te bouwen met je doelpubliek, níet (rechtstreeks) voor promotionele doeleinden. Again, niemand zit te wachten op reclameboodschappen van een bedrijf (al kan het af en toe natuurlijk geen kwaad: iedereen houdt bijvoorbeeld van solden).

Door op een natuurlijke en oprechte manier het gesprek met je doelgroep aan te gaan, zullen je volgers vanzelf naar je toe komen.

3. Post wanneer je doelpubliek actief is op Facebook

Om het bereik van je posts optimaal te vergroten, moet je ze wel op het juiste moment op Facebook plaatsen.

Maar wat is het juiste moment? Dat is heel simpel: om je Facebook pagina te promoten post je best wanneer je doelpubliek online is en ze door hun Facebook overzicht scrollen.

Het beste moment om te posten hangt vooral af van je doelpubliek. Definieer daarom buyer personas en ga voor jezelf na hoe hun leven eruitziet. Ga na wanneer jouw doelgroep, logischerwijze, door hun Facebook feed zou scrollen.

Je kan ook je Facebook paginastatistieken raadplegen om inzicht te krijgen in je doelpubliek. Door bovenaan je bedrijfspagina door te klikken op ‘Statistieken’ krijg je via het tabblad ‘Berichten’ meteen een duidelijk beeld van wanneer je fans online zijn. Je kan de gegevens zelfs per dag en per uur nakijken. Is er bijvoorbeeld een opvallend verschil tussen de ochtend en de middag? Krijg je meer engagement wanneer je ’s avonds post? Speel wat met de momenten waarop je post en hou de resultaten een tijdje in de gaten, want daar heb je je antwoord!

4. Spreek je eigen netwerk aan

Deel je alvast sterke content en wil je je Facebook pagina verder promoten? Begin dan bij je eigen netwerk! Er zijn vast en zeker Facebook vrienden die je pagina graag een hart (of duim) onder de riem willen steken.

Zo nodig je je vrienden uit om je Facebook pagina te liken:

  1. Ga naar je Facebook pagina en klik in de linkerkolom op ‘Community’
  2. Op de Community pagina zie je rechts een zoekbalk met ‘Nodig je vrienden uit om je pagina leuk te vinden’
  3. Geef de namen van de vrienden in die je wil uitnodigen en klik op ‘Uitnodigen’
  4. Je connectie krijgt nu een melding van je uitnodiging en zal deze al dan niet accepteren met een like

5. Gebruik je Facebook pagina om FAQ’s te beantwoorden

Dat FAQ’s (veelgestelde vragen op je website) belangrijk zijn voor je bedrijf, dat wist je mogelijk al. Waar de FAQ-pagina op je website een antwoord biedt op de eerder algemene vragen en problemen van klanten, kan je Facebook pagina een mooi extraatje vormen.

Wil je je Facebook pagina promoten? Gebruik het platform dan voor een aanvullende vraag-antwoord sessie. Laat je volgers weten dat je zal antwoorden op specifieke of bijkomende vragen waarop je FAQ-pagina (nog) geen antwoord biedt.

Facebook biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Je kan een post opstellen waarin je een vraag beantwoordt, een geautomatiseerde Facebook Messenger bot instellen, reageren op volgers in de reacties onder een post, je Facebook stories gebruiken om te antwoorden of een live video starten zodat je kan reageren op live vragen van kijkers.

Tip: Wist je trouwens dat je binnen Facebook zelf FAQs kan opstellen die mensen te zien krijgen als ze je willen contacteren? Als ze doorklikken op zo’n FAQ dan krijgen ze een autoreply met het antwoord. Je vindt de optie bij de berichtinstellingen in je Postvak IN.

6. Richt ‘Facebook pagina likes’-ads in

In dit artikel hameren we vooral op organisch (lees: niet-betaald) engagement en een band opbouwen met je doelgroep, maar ook ads zijn een goede manier om je Facebook pagina te promoten. Denk bijvoorbeeld aan advertenties die focussen op Facebook pagina likes.

Hoe het werkt? Jij maakt een advertentie aan om je Facebook pagina te promoten. Daarna gaat Facebook voor je aan de slag door je advertentie te optimaliseren. Facebook probeert daarbij om doelgroepen te bereiken die je pagina waarschijnlijk leuk zullen vinden.

Dankzij advertenties die focussen op Facebook pagina likes kan je niet alleen je Facebook pagina promoten, je verzamelt ook meer likes, krijgt meer interactie met je doelgroep en bereikt nieuwe klanten.

Meer weten over Facebook ads? Lees hier eerst welke Facebook advertenties je kan inzetten om jouw doelen te bereiken.

7. Zet je blog in om je Facebook pagina te promoten

Je trekt veel lezers aan via je blog, maar krijgt weinig likes op je Facebook pagina? Tijd om je fanclub subtiel aan te sporen om je ook via Facebook te volgen. Mensen die namelijk al overtuigd zijn van je bloginhoud zullen sneller geneigd zijn om je te volgen via sociale mediakanalen.

Hoe je dat doet? Ten eerste kan je onderaan je blogberichten een call-to-action toevoegen waarin je je bezoekers aanspoort om je content via Facebook te delen met hun netwerk. Een goed voorbeeld: “Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met je netwerk!”

Daarnaast kan je ook rechtstreeks Facebook posts toevoegen aan je artikelen indien ze voldoende relevant zijn én de inhoud van je blogbericht ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke of motiverende quote of post over een event dat je bezocht hebt.

Zo voeg je een Facebook post toe aan je blog:

  1. Ga naar de post die je wil delen in je blogbericht
  2. Klik rechts bovenaan op de drie bolletjes
  3. Klik op ‘insluiten’ (soms moet je even doorklikken op ‘Meer opties weergeven’)
  4. Kopieer en plak de code op de door jouw uitgekozen plek in de html-code van je blogbericht (vraag desnoods je webdesigner om hulp)

8. Voeg een Facebook link toe in externe communicatie

Maak in je externe communicatie van elke gelegenheid gebruik om je Facebook pagina te promoten. Voeg bijvoorbeeld een Facebook link toe in je e-mail handtekening of social share buttons op het einde van je blogberichten zodat je lezers je content kunnen delen met hun netwerk. Hoe makkelijker mensen kunnen delen, hoe vaker ze het ook zullen doen!

Ook op je website kan je op verschillende plekken linken naar je Facebook pagina. Zet helemaal bovenaan in de navigatiebalk (of onderaan in de footer) een social follow button (een icoontje dat rechtstreeks naar je Facebook pagina verwijst) om je Facebook pagina te promoten.

Verder aan de slag met je Facebook pagina?

Kan je hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je sociale media marketing strategie? Lincelot gaat voor je aan de slag! Contacteer ons voor meer informatie, we helpen je graag verder.

Deze publicatie werd geschreven door:

Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?