Sam viert zijn eerste jaar als Webdesigner bij Lincelot

Lincelot - Blog - Sam viert zijn eerste jaar als Webdesigner bij Lincelot.jpg
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

In de zoektocht naar een leuke stageplaats klopte Sam vorig jaar aan bij Christophe, aka zijn voormalige docent marketing. Een stage bij Lincelot, dat zag Sam wel zitten! En zo geschiedde. Sam rondde zijn stage succesvol af en verdiende daarmee een vaste plek als Webdesigner in ons team.

Intussen is Sam al een jaar Webdesigner bij Lincelot. Onder de vleugels van onze 3 ervaren Webdesigners zagen we hem groeien en openbloeien. Tijd voor een nieuw gesprek.

Hi Sam, proficiat met je eerste werkjubileum! Je eerste jaar bij Lincelot, hoe kijk je daarop terug?

Sam: “Dankjewel! Gek dat er al een jaar voorbij is. Het lijkt helemaal nog niet zo lang geleden dat ik gestart ben.

Als ik terugkijk op waar ik een jaar geleden stond, heb ik superveel bijgeleerd. En ik heb me vooral ook superhard geamuseerd. Ik ben heel blij dat ik bij Lincelot ben terechtgekomen.”

En wij zijn heel blij met jou in ons team. Vertel eens, op welke vlakken heb je veel bijgeleerd? 

Sam: “Ik ben verder aan de slag gegaan met zaken waarvan ik al een redelijke basis had, zoals webdesign, marketing en grafisch ontwerp. Op die vlakken heb ik mijn kennis nog verder verruimd. Maar daarnaast heb ik ook nieuwe dingen geleerd over de snelheid en technische aspecten van webdesign bijvoorbeeld.

Sinds kort schrijf ik ook blogposts voor onze website. Zo is de tekst over Google Search Console Insights en recenter de blog over UX Design van mijn hand. Twee onderwerpen die me op het lijf geschreven zijn, pun not intended, want dat schrijven zelf lag in het begin nog ver buiten mijn comfortzone. Ik leer er nog elke dag over bij, maar vind het wel heel leuk om te doen.”

Welk project van het afgelopen jaar is je het meest bijgebleven?

Sam: (denkt na) “De nieuwe website van Seeds of Silence, mijn eerste zelfstandige project, zeg maar.

Ik mocht voor het eerst alle fases van het project zelf uitwerken, onder begeleiding van Simon, Raf en Christophe natuurlijk. Zo tekende ik zelf de wireframes uit (of UX design), maakte ik de mock-ups (of UI design) en bouwde ik de website zelf uit.

Ondertussen staat de nieuwe website van Seeds of Silence live en heb ik al veel leuke feedback gekregen, dus daar ben ik echt trots op.”

Terecht! Je staat in het team intussen al bekend als ‘degene die alles uitzoekt over webdesign’. Herken je je daarin?

Sam: (lacht) “Ik begrijp van waar het komt, want ik vind het echt heel leuk om problemen op te lossen en uit te zoeken hoe we een website nóg beter kunnen laten werken. Daar kan ik me eerlijk gezegd een beetje in verliezen, en dan vergeet ik soms om de tijd in het oog te houden. (lacht)

Dat is ook het geval bij grafisch design. Dat vind ik heel leuk om te doen, maar het is niet altijd even makkelijk. Het is een leerproces, want ook hier moet ik soms opletten dat ik me er niet in verlies.

We houden van je enthousiasme! Zijn er nog zaken waar je het moeilijker mee hebt?

Sam: “Over dat enthousiasme gesproken… Misschien ben ik soms wat té enthousiast (lacht).

Daarmee bedoel ik dat ik het heel leuk vind om in designs te spelen met kleuren, lettertypes, beelden, tekstvakken etc. Ik ga door tot het plaatje klopt. Maar als collega’s of klanten dan een andere mening hebben, vind ik het soms moeilijk om mijn eigen ideeën en inzichten aan de kant te schuiven. Dan is het lastiger om opnieuw te beginnen en op een andere manier creatief uit te hoek te komen.

Daarnaast bestaat mijn job, zoals elke job, soms ook gewoon uit wat meer generieke opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van vertalingen in een website. Dan komt er wat minder creativiteit en eigen inbreng aan te pas en moet ik gewoon even wat tekst copy-pasten. Maar dat is een leuke afwisseling met het creatieve deel en het analytischere opzoekwerk.”

Zo is het. Wat zijn je leukste herinneringen van je eerste jaar bij Lincelot?

Sam: “Sowieso de teambuildings, die zijn altijd superleuk. Maar ook gezellig babbelen met de collega’s tijdens de lunch. Dat is echt een momentje waarop we bijpraten over zaken die niets met het werk te maken hebben. Zo leren we elkaar elke dag nóg beter kennen.

Verder is het altijd leuk om projecten op te leveren en daarover complimenten te krijgen van de klant. Dat vind ik echt zalig en het motiveert mij enorm!”

Om af te sluiten: waar wil je de komende jaren nog aan werken?

Sam: In mijn vorige interview zei ik dat ik over een jaar een meer gevorderde Webdesigner wou zijn. Dat is me wel gelukt, denk ik. Ondertussen kan ik heel goed individueel aan de slag en zonder al te veel hulp websites uitwerken.

De komende jaren wil ik mijn creatieve skills nog meer bijschaven en nog meer bijleren over zaken als grafisch ontwerp. Dat ik in het team bekend sta als ‘degene die alles uitzoekt van webdesign’ vind ik helemaal prima. Want ik wil vooral blijven ontdekken, bijleren en nog zelfstandiger worden.”

Dat horen we graag! Bedankt voor dit interview, Sam, en vooral ook voor je enthousiasme, leergierigheid en inzet, elke dag opnieuw. Wij kijken ernaar uit om je de komende jaren bij Lincelot te zien shinen als Webdesigner.

Wil jij, net als Sam, shinen in je job?

Zoek jij een job waar je je talenten volop kan ontwikkelen? Wil je elke dag bijleren van klanten en toffe collega’s? Hou je wel van een uitdaging? Dan ben jij misschien wel de kandidaat die wij zoeken! Bekijk onze vacatures hieronder en wie weet tot snel!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?