De zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website en de teksten op je website blijft belangrijk om de juiste bezoekers en klanten aan te trekken.

Maar… Google past zijn zoekalgoritme elk jaar 500 tot 600 keer aan! Zoekmachine optimalisatie is dus een beetje ‘aiming at a moving target’.

Veel bedrijven worden hierdoor ontmoedigd. En dat is jammer want de ‘regels’ van Google blijven gelijk bij elke nieuwe update van Google’s zoekalgoritme:

 

“Google wil jouw klanten helpen. Dus als jij je klanten helpt dan helpt Google jou.”

 

Google wil voor elke zoekopdracht de meest relevante zoekresultaten tonen zodat iedereen zo snel mogelijk de informatie vindt waar hij/zij naar op zoek is. De kern van zoekmachineoptimalisatie is dan ook verrassend eenvoudig:

 

“Deel vandaag de antwoorden op de vragen die je klanten morgen googelen. Dan komen de juiste klanten vanzelf naar je toe.” [Click to Tweet!]

 

Als je op je website frequent interessante informatie deelt en problemen van klanten oplost (met blog posts, instructievideo’s etc…) dan zullen meer mensen naar je website komen, langer blijven, reacties achterlaten en je blog posts liken en delen met hun netwerk. Dit vergroot je bereik, zichtbaarheid en vindbaarheid enorm.

Google gebruikt deze parameters vervolgens weer om de relevantie van je website en je individuele blog posts in te schatten en jouw rangschikking in de zoekresultaten aan te passen zodat meer (en vooral ook de juiste) bezoekers en klanten je website kunnen vinden.

Eenvoudig, niet?

Vragen of interesse?

Vond je dit artikel interessant? Bedankt om het met je netwerk te delen. Heb je verdere vragen of opmerkingen? Wij horen het graag via het reactieformulier hieronder, via info@lincelot.com of via 03 – 455 80 77.

Wil je meer klanten aantrekken met SEO?

Wil je aan de slag met SEO voor je bedrijf om zo meer klanten aan te trekken via Google? Volg onze SEO training: een korte en krachtige opleiding waarin je leert hoe je de positie van je website in online zoekresultaten kunt verbeteren! Klik op de knop voor meer info:

Volg onze SEO training