Eline en Lincelot: 1 jaar gelukkig samen

Lincelot - Blog - Eline en Lincelot - 1 jaar gelukkig samen
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Eline, de jongste telg van Team Lincelot, is alweer een jaar in dienst. Time flies when you’re having fun.

Een jaar geleden kwam ze hier ‘vers’ uit school binnengewandeld. Met een diploma Toegepaste Taalkunde op zak, een succesvolle stage en studentenjob bij Lincelot achter de rug en vooral met veel enthousiasme en goesting om erin te vliegen.

1 jaar Lincelot. En dat in coronatijden. We vragen aan Eline hoe ze dat ervaren heeft en wat ze geleerd heeft.  

Hoi Eline, eerst en vooral: 2021 was weer een bijzonder jaar waarin we veel hebben thuisgewerkt. Hoe heb jij dat ervaren?

Eline: Na zo’n jaar weet ik het zeker: geef mij maar op kantoor werken! Als student was ik een echt ‘bib-mens’, en blijkbaar is dat in mijn carrière nog steeds zo: ik werk gewoon liever én beter met mensen rondom mij.

Snel iets vragen, een mopje maken of geïnspireerd worden door de concentratie van anderen, … voor mij biedt werken op kantoor alleen maar voordelen. Buiten dan de 25 telefoontjes van klanten per dag, die zijn nét iets minder goed voor mijn concentratie. (lacht)

Wat ik trouwens ook leuk vind aan Lincelot: thuiswerken kan ook! Als ik me eens een dagje echt moet concentreren of er wordt thuis een groot pakket geleverd, dan kan ik gewoon een dagje van thuis uit werken. Die flexibiliteit vind ik handig.

Je zegt dat je beter en liever werkt met mensen rondom jou, hoe zat het met de sfeer op kantoor?

Eline: Super, natuurlijk! Dat wist ik ook wel op voorhand, aangezien ik hier al een stage en een studentenjob had gedaan. Maar ik vond het toch heel leuk om te voelen hoe warm iedereen is en hoe iedereen me bij het team probeerde te betrekken.

Ik blijf het verder heel leuk vinden om te zien hoe goed we als team bij elkaar passen, zelfs als er mensen bijkomen. En iedereen wilt elkaar ook oprecht helpen. Als ik een vraag heb of ergens mee zit, weet ik dat ik sowieso bij iemand terechtkan. 

Lincelot - Blog - Eline en Lincelot - 1 jaar gelukkig samen - Team Lincelot

Een goede sfeer op kantoor, dat vinden we bij Lincelot heel belangrijk. Viel je eerste jaar in een agency zo’n beetje mee?

Eline: Ik ben een beetje een stresskip, maar eigenlijk valt werken in een agency heel goed mee. Vooral dankzij Freya: zij plant onze agenda’s in en denkt mee na over de duurtijd van taken. Valt mijn planning (alweer) in het water? Dan helpt zij me om prioriteiten te stellen en toch alle nodige taken af te werken, zonder dat ik daarvoor bijvoorbeeld moet overwerken.

In een agency moet je dus flexibel zijn en ertegen kunnen dat er veel zaken last-minute veranderen. Een klant die belt met een dringende vraag, ontbrekende input waardoor je niet verder kan… Je planning verandert regelmatig. Maar dat houdt het ook boeiend!

Je werkt nu ook voor je eigen klanten. Hoe vind je dat?

Eline: Ik vind het super tof om mijn eigen klanten te hebben. Ik merk ook dat ik die bedrijven steeds beter aanvoel en dat het makkelijker wordt om teksten voor hen te schrijven of andere projecten uit te werken. En als er dan een post van mijn hand het goed doet, of we krijgen complimenten over een van mijn video’s, dan ben ik daar stiekem wel echt trots op.

Terecht! Over video’s gesproken: je hebt er het afgelopen jaar véél gemaakt bij Lincelot…

Eline: Klopt! Nochtans had ik met video’s nog niet echt ervaring. Ik had wel al de typische video’s gemonteerd in het middelbaar en aan de universiteit, maar we weten allemaal dat dat niet echt te vergelijken valt. (lacht) Gelukkig is Final Cut Pro X een heel intuïtief programma en mag ik er ook veel mee werken, waardoor ik ook heel veel heb geleerd.

Ook nu, een jaar en meer dan 30 video’s later, blijf ik video’s maken echt geweldig vinden. En als je dan op sociale media complimentjes leest, dan is dat heel motiverend. Maar wat ik écht het leukste vind? Mijn video na een paar maanden onverwachts nog eens opnieuw zien. Dan lijkt het alsof je de video voor de eerste keer ziet en zie je echt het eindproduct. En dan ben ik toch al eens trots. Soms op de video zelf, soms op het feit dat ik die video nu veel beter zou maken…

Zijn er zo nog projecten van het afgelopen jaar die je zijn bijgebleven?

Eline: Ik werk ook heel graag mee aan marketingplannen. Je krijgt zo echt voeling met een bedrijf, en ik vind het heerlijk om alle kleine stukjes informatie samen te puzzelen tot een overzichtelijk beeld van de organisatie. Ook meehelpen aan een SWOT-analyse of de concurrentieonderzoeken vind ik heel leerrijk.

Daarnaast vond ik het ook heel leuk om onze stagiaires mee te begeleiden. Zo besef je heel snel wat je ondertussen al allemaal geleerd hebt, maar ontdek je ook je zwakke plekken. Eigenlijk leer je samen met hen super veel bij. En doordat ik hier zelf als stagiaire ben gestart, is het extra leuk om nu ‘de volgende generatie’ mee op te leiden.

Lincelot - Blog- Eline en Lincelot - 1 jaar gelukkig samen - Eline aan het werk

Je bent inderdaad bij ons gestart als stagiaire Toegepaste Taalkunde en Meertalige Communicatie. Heb je je kennis en ervaring uit je opleiding al vaak kunnen gebruiken?

Eline: Mijn talen heb ik al vaak kunnen inzetten. Ik schrijf dagelijks in het Nederlands en het Engels, en ik vertaal ook regelmatig teksten naar het Frans. Ook vlotte teksten schrijven, teksten nalezen en een basis HTML zijn zaken die ik geleerd heb tijdens mijn opleiding Toegepaste Taalkunde.

Ook op het gebied van teksten had ik dus een goede achtergrond. Maar eigenlijk leer je zulke dingen pas in de praktijk door constant nieuwe teksten te schrijven en na te lezen. Wat ik hier nog geleerd heb, is social media posts opstellen. Dat had ik ook al tijdens mijn opleiding moeten doen, maar echt waar: het is véél moeilijker dan je denkt.

Heb je in het afgelopen jaar ook dingen geleerd die niet in je opleiding aan bod kwamen?

Eline: Op het gebied van marketing, SEO en grafisch werk enzo was zowat alles nieuw. Marketing was links en rechts wel aan bod gekomen, maar ik wist bijvoorbeeld nog niets van SEO. Die dingen heb ik allemaal hier geleerd.

Nog iets wat redelijk nieuw was voor mij: werken en spelen met webpagina’s. Soms is het stevig vloeken als ik weer eens niet vind wat het probleem is of als een bepaald element niet wil doen wat het moet doen. Maar als ik helemaal zelf een landingspagina heb gemaakt, vind ik het wel echt tof om dat eindresultaat te zien.

Waren er ook zaken waar je het moeilijk mee had in 2021?

Eline: Natuurlijk! Maar dat is niet zo abnormaal, denk ik. Prioriteiten stellen en tijd bewaken leer je al tijdens je studies, maar het wordt nog veel belangrijker wanneer je begint te werken, zeker bij een agency. Je klanten betalen je namelijk per uur, dus jij moet dat uur zo goed mogelijk benutten.

Af en toe kan je al eens een slechte dag hebben, maar je moet steeds proberen om zo efficiënt mogelijk te werken. Zaken timeboxen en me aan een planning houden, dat is nog steeds moeilijk voor mij. Maar ik ben eraan aan het werken! ;)

In het begin kon ik verder echt bijna een halfuur bezig zijn met 1 mail omdat ik niet goed wist hoe ik bepaalde zaken moest verwoorden, of waar ik op moest letten. Dat gaat nu gelukkig al veel sneller. Overleggen en communiceren met klanten is iets wat je pas leert door het te doen.

Lincelot - Blog - Eline en Lincelot - 1 jaar gelukkig samen - Eline en Margo

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

Eline: Ik heb héél veel geleerd het afgelopen jaar. En dat was niet simpel, aangezien ik ook al veel maanden heb thuisgewerkt door COVID-19. Gelukkig kon ik daarbij altijd op het team rekenen. Snel eens bellen als ik iets niet snapte, mijn scherm delen om uit te leggen wat het probleem was… Ik heb het afgelopen jaar heel veel feedback gekregen (en dat krijg ik nog steeds) en ik ben dan ook nog altijd aan het groeien.

Een van de dingen die me het meest zijn bijgebleven, is het belang van koffiepauzes! Ik weet bijvoorbeeld graag waar iedereen mee bezig is, en als je allemaal thuis in je cocon zit, is dat nogal moeilijk natuurlijk. Maar zonder echt contact verlies je ook heel snel je band. Dankzij onze terugkomdagen en koffiepauzes blijft die band wel behouden. Gelukkig maar!

Heb je nog aanvullingen of tips voor schoolverlaters die op zoek zijn naar een eerste job?

Eline: Ik ben hier begonnen met een IBO-contract, en dat was een heel bewuste keuze. Dat gaf me veel minder stress toen ik moest beginnen, omdat ik wist dat ik nog niet onmiddellijk ‘billable’ moest zijn. Ook nu krijg ik nog steeds af en toe leertijd, en ik mag ook altijd aangeven als ik meer wil weten van bepaalde zaken. Dat neemt veel potentiële stress weg.

Over stress gesproken: bij Lincelot is work-life balance héél belangrijk. Dat is ook een van de zaken die me een jaar geleden overtuigden om hier te komen werken. Klanten hebben mijn gsm-nummer niet, dus als ik op kantoor vertrek, dan ben ik ook echt klaar met mijn werk. Die scheiding helpt me om fris te blijven en me elke dag weer volledig te kunnen geven.

Eline, dankjewel voor dit interview, maar vooral voor je inzet en enthousiasme elke dag weer opnieuw. En voor je vrolijke noot op kantoor en om regelmatig op tijd te vragen wanneer we nu eindelijk eens gaan eten. ;)

Ben jij op zoek naar een toffe job of stageplaats?

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?