Lincelot haalt nieuwe advertentiespecialist aan boord. Welkom Sophia!

Lincelot - blog - Lincelot haalt nieuwe advertentiespecialist aan boord. Welkom Sophia!
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Vorige week kon je in onze goede voornemens al lezen dat we in 2022 sterk willen groeien, vooral wat ons team betreft.

Daar hebben we begin januari meteen werk van gemaakt, want vandaag mogen we Sophia, onze nieuwe junior advertentiespecialist, aan jullie voorstellen.

Hoi Sophia, welkom bij het team! Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Sophia: Mijn naam is Sophia Mampuya, ik ben 24 jaar en ik woon in Antwerpen centrum samen met mijn oudere zus en onze kat Frida. Binnenkort loopt ons huurcontract af en verhuis ik even terug naar mijn ouders in Schoten om wat te sparen (we zullen zien hoelang ik dat volhoud 😉). Ik heb ook nog een jongere broer van 18 jaar oud. Ik heb een supertoffe en goede band met heel mijn familie en ben dan ook echt een familiemens.

Naast Antwerpen kan je me ook vaak spotten in Brussel bij mijn vriend Louis. Hij is 28 en komt oorspronkelijk uit Parijs. Drie jaar geleden verhuisde hij naar onze hoofdstad waar hij samen met zijn businesspartner een horlogemerk uit de grond heeft gestampt.  

Je bent een bezige bij dus?

Sophia: Dat kan je wel zeggen! Als ik mijn persoonlijkheid moet beschrijven zou ik zeggen dat ik een zeer sociale, actieve en positief ingestelde persoon ben. Ik ben graag bezig met dingen die me energie geven en ik hou niet van een negatieve of stressvolle omgeving.

En waar krijg jij dan energie van? Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Sophia: Momenteel spendeer ik veel tijd in Brussel bij mijn vriend. In mijn vrije tijd organiseer ik graag etentjes. Ik vind het zo leuk om lekker te koken voor mijn gasten. Op café gaan met vrienden doe ik ook heel graag, maar sinds de coronacrisis kan ik een filmpje in de zetel met mijn vriend ook wel appreciëren.

Vroeger heb ik altijd heel veel aan sport gedaan, maar ik ben die gewoonte een beetje kwijtgeraakt sinds ik in het buitenland ben gaan studeren. Nu probeer ik die draad terug op te pikken.

Wat heb je precies gestudeerd?

Sophia: Ik heb Business Management across Europe & Marketing gestudeerd. Tijdens mijn studies heb ik in 4 verschillende steden gezeten: Leuven (België), Barcelona (Spanje), Göteborg (Zweden) en Londen (Engeland). Ik heb hier bewust voor gekozen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik heb tijdens mijn studies echt de leukste ervaringen opgedaan.

In Zweden heb ik stagegelopen bij het marketingteam van Lynk & Co. Dat is een carsharing bedrijf op grote schaal. Tijdens mijn stage was Lynk & Co nog een startup maar ondertussen is het bedrijf al gegroeid tot een organisatie met meer dan 520 werknemers. 

Tof! En na je studies ben je meteen gaan werken.

Sophia: Klopt! Na mijn studies heb ik eerst een klein jaar als Junior Marketeer gewerkt bij een bedrijf dat medische apparatuur in de Benelux verdeelt. Voor dit bedrijf mocht ik de marketingstrategie bepalen én uitvoeren. De website aanpassen, mailings versturen, brochures aanpassen… ik mocht het allemaal doen.

Na dit project kreeg ik de kans om 3 maanden in New York te werken voor FIT, Flanders Investment & Trade. Dat was voor mij een must-do. Ik ben geboren in Minneapolis en voel me al mijn hele leven aangetrokken tot de States. In mijn functie als Assistant of the Flemisch Economic Representative stond ik in voor het organiseren van een prinselijke missie. Dat is een groot netwerkevent in New York, Boston & Atlanta waar we Vlaamse bedrijven in contact brengen met potentiële Amerikaanse partners. Door corona is het event niet kunnen doorgaan, maar desondanks hebben we het project nog voorbereid voor een ander moment.

Nice! En hoe ben je uiteindelijk bij Lincelot terechtgekomen?

Sophia: Ik was specifiek op zoek naar een nieuwe functie binnen marketing. Via VDAB heb ik de vacature van advertentiespecialist bij Lincelot gevonden. Pretty old school dus 😊

Toen ik de vacature las, voelde ik al snel dat ik bij lincelot nog veel kan bijleren. Ik heb al wel ervaring in marketing, maar mis nog wat skills. Ik denk dat ik bij Lincelot op de juiste plek zit om mijn skills bij te schaven. Ook de familiale sfeer tijdens mijn eerste gesprek sprak me meteen aan.

Tof! Last but not least: wat wil je graag bij Lincelot bereiken?

Sophia: Ik wil mijn collega’s bij Lincelot zo snel mogelijk ondersteunen met het optimaliseren van de advertenties van onze klanten. Verder wil ik nog veel bijleren én kennis en ideeën teruggeven aan het team en onze klanten. Gaandeweg wil ik er ook achter komen waar mijn sterkste troeven en interesses binnen marketing liggen.

Natuurlijk hoop ik ook een goede band op te bouwen met mijn collega’s en onze klanten om de samenwerking zo nog fijner te maken. En over een half jaar hoop ik helemaal ingewerkt te zijn. Dan wil ik alle ins en outs van online advertenties beheersen, en liefst ook zoveel mogelijk kennis opgedaan hebben van alle andere facetten van marketing.

Dat klinkt lekker ambitieus, Sophia, maar dat komt ongetwijfeld ook helemaal goed! Bedankt voor dit leuke gesprek en heel veel succes!

Wil jij ook bij ons aan de slag?

Ben jij net als Sophia gebeten door marketing? Zoek je een uitdagende job waar je elke dag kunt bijleren en een directe impact hebt op het succes van je klanten? Wij zoeken nog nieuwe collega’s dus neem gerust contact met ons op. Tot snel!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?