7 belangrijke voordelen van een bedrijfsblog

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Een bedrijfsblog is een dynamische pagina op je website waar je geregeld artikelen deelt met nuttige informatie en handige oplossingen voor je potentiële klanten.

Bij Lincelot vertellen we klanten dagelijks enthousiast over de voordelen van een eigen bedrijfsblog voor hun website en online succes.

Bovendien schrijven we bijna wekelijks op onze eigen blog over de voordelen van bedrijfsblogs.

Maar een aparte blog post over de belangrijkste voordelen van een bedrijfsblog? Die hadden we vreemd genoeg nog niet! Oh ironie.

Bij deze…

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsblog?

1. Meer vindbaarheid en verkeer

Wat doe jij als je op zoek bent naar een product, dienst, een oplossing voor een probleem of een antwoord op een vraag? Juist ja. Je Googelt het. En je bent lang niet de enige… Google is de go-to-manier geworden om informatie te zoeken.

Een blog is een bijzonder efficiënte manier om de juiste klanten op het juiste moment aan te trekken via Google. Je blog is immers het kloppende hart van je website. Hier kun je op elke moment nuttige informatie, antwoorden en oplossingen delen.

Waar de statische pagina’s van je website meestal vertellen wie je bent, wat je verkoopt en waarom, geven de artikelen op je blog antwoorden op vragen en oplossingen voor problemen van je doelpubliek. Een goede blog is dan ook een magneet voor bezoekers en klanten.

Telkens als je een nieuw artikel op je blog publiceert vergroot je de kans dat je doelpubliek je vindt via Google, dat ze je publicatie delen via sociale media, dat ze naar je publicatie verwijzen en zo nieuwe bezoekers en klanten naar je website loodsen.

Ontdek hier hoe je je vindbaarheid in Google vergroot via je bedrijfsblog.

2. Meer leads en klanten

Verkeer aantrekken naar je website is één ding, dat verkeer overtuigen om klant te worden iets heel anders (en zeker niet minder belangrijk!).

Hoe je dat doet? Wel, euhm, met je blog! Je trekt de juiste mensen aan met nuttige informatie en vraagt vervolgens hun contactgegevens om een gedetailleerd klantprofiel op te bouwen.

Zo weet je na een tijdje welke bezoekers mogelijk interesse hebben in je producten en diensten en hoe je hen kunt bereiken.

Uiteraard zullen je bezoekers niet zomaar hun contactgegevens geven. Ze zullen je ook niet zomaar vertellen in welke producten of diensten zij mogelijk interesse hebben.

Je kunt deze informatie wel verkrijgen als je je bezoekers in of aan het einde van je blogartikel iets waardevols aanbiedt in ruil voor hun gegevens: een zogenaamde “lead magnet”. Typische voorbeelden zijn e-books, cheat sheets en nieuwsbrieven.

Daarna kun je je bezoekers verder overtuigen om klant te worden met persoonlijke en relevante boodschappen, bijvoorbeeld via e-mail marketing en marketing automation.

3. Een bedrijfsblog is de brandstof van je online marketing

Een bedrijfsblog is de brandstof van je content marketing en inbound marketing. Op een bedrijfsblog publiceer je content die je kunt gebruiken voor al je online marketingkanalen:

  • je kunt je bereik en webverkeer vergroten door je blog posts te delen op sociale media
  • dankzij je blog kun je regelmatig een nieuwsbrief uitsturen met nuttige artikelen, tips en informatie om zo top-of-mind te blijven
  • je kunt meerdere kleine blog posts samenvoegen tot een handige lead magnet waarmee je contactgegevens van potentiële klanten kunt verzamelen

Dankzij een blog heb je online iets te vertellen en blijft je website actueel. Bovendien leid je alle bezoekers naar je eigen website. Daar heb je de volledige controle om hen te overtuigen van je producten en diensten!

Lees hier meer over de rol van bloggen binnen online marketing.

4. Meer autoriteit, professionaliteit en geloofwaardigheid

Als je voortdurend relevante informatie, oplossingen en antwoorden deelt – gerelateerd aan je producten en diensten uiteraard – dan positioneer je jezelf als expert, kom je geloofwaardiger over en schep je vertrouwen.

Dat zijn eigenschappen die vaak erg doorslaggevend zijn bij een aankoop. Bovendien opent dit vaak netwerkmogelijkheden binnen je sector.

Als potentiële klanten vragen hebben kunnen jij of je collega’s hen trouwens ook meteen verder helpen door hen een nuttige link met meer informatie te sturen. Lekker professioneel.

5. Meer persoonlijkheid, interactie en dialoog

Blogberichten zijn bijna altijd gelinkt aan auteurs, werknemers of andere medewerkers. Onderaan deze blog post vind je bijvoorbeeld mijn bio met contactgegevens.

Die auteurs en medewerkers geven een menselijk gelaat aan je organisatie en een blik achter de schermen. Die persoonlijke dimensie zorgt ook voor meer interactie, klantenbinding en een gevoel van familiariteit.

Klanten kunnen immers extra vragen stellen onderaan je blog post, feedback geven of de dialoog aangaan. Op die manier houd je voeling met je markt!

De technologie staat bovendien ook niet stil natuurlijk. Er zijn dan ook steeds meer manieren om je blog interactiever te maken. Denk aan polls, quizzes, en interactieve infographics. Deze elementen kunnen de interactie met je publiek nog verder verhogen.

6. Langdurige resultaten

Als je je blog posts goed optimaliseert en schrijft over de juiste topics voor het juiste doelpubliek, dan garandeer ik je dat je webverkeer zal stijgen, hopelijk met meer klanten tot gevolg.

Let wel op: bloggen is een langetermijnstrategie. Het kan enkele maanden duren voor je blog opgepikt wordt door zoekmachines. Geduld is dus de boodschap.

Van zodra je blog posts aanslaan blijven ze echter constant bezoekers aantrekken. En met constant bedoel ik con-stant.

De blog van Lincelot trekt dagelijks honderden bezoekers aan via blog posts die maanden of zelfs jaren geleden geschreven zijn. Kortom: bloggen is een langetermijnstrategie, maar met langdurige resultaten! Denk sneeuwbaleffect.

Wil jij van meet af aan succesvol zakelijk bloggen? Lees hier onze 8 veelgemaakte beginnersfouten bij zakelijk bloggen en tips om ze te vermijden.

7. Meetbare resultaten en aantoonbare ROI

Wat is het rendement van je advertenties op de tv, op de radio, in een magazine, in de krant? Hoeveel klanten leveren ze op? Moeilijk te zeggen, niet? Dat komt omdat je de resultaten niet kunt meten en analyseren.

Marketing moet nochtans je bedrijfsdoelen dienen. Als je het effect en de opbrengsten van je marketingacties niet kunt meten dan weet je niet of ze je bedrijfsdoelen ondersteunen en ben je letterlijk doelloos bezig.

De resultaten van je bedrijfsblog zijn daarentegen heel goed meetbaar. Dankzij tools zoals Google Analytics kun je de prestaties van je website voortdurend opvolgen, analyseren en optimaliseren. Resultaat? Meer online succes!

Bonus: een extra manier om te ‘monetizen

Een blog kan ook directe inkomsten opleveren via methoden zoals affiliate marketing, gesponsorde posts, of de verkoop van digitale producten. Dit biedt een extra stimulans om kwalitatief hoogwaardige content te produceren.

 

 

Aan de slag met je bedrijfsblog?

Heb je nog verdere vragen over de voordelen van een bedrijfsblog? Neem vrijblijvend contact met ons. Wij helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)