Een leerrijk jaar voor Sophia als Advertentiespecialist bij Lincelot

Een leerrijk jaar voor Sophia als Advertentiespecialist bij Lincelot
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Iets meer dan een jaar geleden kwam Sophia vanuit New York de oceaan overgevlogen om te landen bij Lincelot. Met veel enthousiasme, positiviteit en leergierigheid stortte ze zich hier op haar job als Advertentiespecialist.

Niet de makkelijkste opdracht, maar Sophia is met glans geslaagd! Elke dag opnieuw, en dat nu al een jaar lang.

Hoog tijd om Sophia zelf te vragen hoe ze haar eerste jaar bij Lincelot beleefd heeft.

Hi Sophia! Proficiat met je 1 jaar dienst. Hoe zou je je eerste jaar Lincelot in 1 woord omschrijven?

Sophia: (denkt na) “Leerrijk.”

Vertel?

Sophia: “Goh… online advertenties zijn vrij complex. Je moet met veel zaken rekening houden. Wie is je klant, wie zijn je doelgroepen en wat zijn je campagnedoelen? Welke content zul je gebruiken, welk soort advertenties, welke calls-to-action, welke landingspagina’s, en hoe zul je het succes van je advertenties meten en optimaliseren?

In mijn eerste maanden kwam er veel op me af en het heeft me tijd gekost om mijn weg te vinden. Klanten en hun advertentieaccounts leren kennen, mijn kennis bijspijkeren over de laatste nieuwigheden… het was een behoorlijke berg informatie om door te komen, maar ik heb er hier ruim de tijd voor gekregen.

Nu ik mijn draai gevonden heb, vind ik het zo leuk om campagnes in te richten voor verschillende klanten. Elke klant is anders en bij het inrichten én optimaliseren van advertenties komt er telkens weer iets nieuws kijken waarop je moet letten. Dat zorgt voor variatie, en het maakt mijn job zo interessant.

Advertenties gaan hier ook veel verder dan Google Ads en advertenties op sociale media. Ik werk nu ook dagelijks met Google Tag Manager en Google Analytics om de resultaten van mijn advertenties te meten, te analyseren en te verbeteren. Hoe meer ik met deze toch wel technische platformen werk, hoe meer ik bijleer en hoe leuker ik het vind.”

Leuk! Zijn er ook zaken waar je het moeilijker mee hebt? Of die je lastiger vindt?

Sophia: “Op het vlak van advertenties kan ik niet meteen iets bedenken.

Wat ik wel nog lastig vind is het schrijven van goede teksten. Copywriting dus. Onlangs heb ik mijn eerste blogpost voor Lincelot geschreven over de campagnedoelstellingen van Facebook-advertenties. Het resultaat mag er zeker zijn, maar het proces om tot dat artikel te komen was best… pittig. (lacht)

Ik ben geen geboren copywriter. Ook tijdens mijn studies vond ik schrijven een van de moeilijkste zaken. In vergelijking met onze copywriters hier bij Lincelot heb ik nog veel te leren, dus hier kan ik zeker nog aan werken. Fijn dat daar ook ruimte voor gemaakt wordt!”

In je kennismakingsgesprek zei je dat je in je eerste jaar veel wilde bijleren bij Lincelot. Mission accomplished dus?

Sophia: “Zeker. Ik heb veel bijgeleerd, vooral op het vlak van online advertising. Ik ben Lincelot dankbaar voor de tijd en het vertrouwen dat ik heb gekregen, en ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar.

Het voelt fijn om met veel zelfvertrouwen advertentiecampagnes in te richten en te beheren voor onze klanten. Ik ben er elke dag mee bezig. Hoe kunnen we advertenties optimaliseren? Minder uitgeven en betere resultaten halen? En hoe blijf ik bij met alle verrassingen die Google, Facebook en LinkedIn naar ons blijft gooien. Het stopt nooit.”

Zo is het. En sinds kort geef je zelf ook les in online advertising?

Sophia: “Ik geef mijn kennis intussen inderdaad ook door in onze Marketing Bootcamps. Daarin leg ik samen met Christophe de basis van online marketing uit aan ondernemers en startende marketeers.

Dat zijn behoorlijk pittige workshops van een dag waarin we zoveel mogelijk informatie delen. Enkel de informatie die écht cruciaal is, maar dat is nogal wat. Uiteraard komen online advertenties en Google Analytics daar ook ruim aan bod.

Er valt altijd bij te leren over advertenties. Of je er nu net mee begint of zoals ik al langer mee bezig bent. Als je mee wil blijven, moet je jezelf continu bijscholen en dat is precies wat ik de komende jaren wil blijven doen bij Lincelot.”

Dat horen we graag! Om af te sluiten: wat is je leukste herinnering van 2022 bij Lincelot? 

Sophia: “Zoals elk jaar hebben we ook in 2022 een aantal teambuildings georganiseerd. Altijd leuk aangezien we een superfijn team hebben!

Zo hebben we onze kookkunsten mogen uittesten bij De Kokerij en trokken we naar het prachtige Brugse Ommeland voor een overnachting bij Huize De Meersen, een klant waarvoor we de nieuwe website ontwikkeld hebben.

De verhuis naar ons nieuwe kantoor in Edegem was ook wel een mijlpaal. Na enkele maanden met een beurtrol op kantoor in Boechout, hebben we nu allemaal ons eigen plekje in Edegem. Terug ruimte om samen te werken of je in alle rust terug te trekken. Zalig!

En Poppy, onze Barketing Officer, mag hier natuurlijk ook niet ontbreken. Altijd feest als zij mee op kantoor is!”

Dat is helemaal waar! Dankjewel Sophia voor dit interview, en vooral ook voor het enthousiasme, de energie en positiviteit die je elke dag mee naar kantoor brengt. Keep up the good vibes! Fijn om je als Ads Queen in ons team te hebben!

Wat denk je? Wil jij over een jaar ook zo ‘content’ zijn als Sophia?

Zoek jij meer uitdaging in je job? Wil je elke dag bijleren? Wil je meer afwisseling, vrijheid en toffe collega’s? En wil je elke dag begroet worden door de liefste Office Dog? Dan ben jij misschien wel de Marketing Hero die wij zoeken! Bekijk de vacature, en wie weet tot snel!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?