Schrijf teksten die verkopen: het PASTOR-principe

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Wil je met je blog posts, whitepapers, e-books, e-mails of advertenties een idee, product of dienst verkopen? Dan moet je klanten aantrekken én klanten overtuigen met teksten die verkopen!

Klanten aantrekken doe je met een goede titel. Een sterke titel overtuigt je lezers immers om verder te lezen.

Maar dan moet je je klanten nog overtuigen van de meerwaarde van je idee, product of dienst. Dit doe je met een goede tekst.

Dankzij dit artikel schrijf je teksten die verkopen. En dit is niet zo moeilijk als je denkt. Met het PASTOR-principe kan je meteen aan de slag.

Het PASTOR-principe: schrijf teksten die verkopen

Ray Edwards, een bekend en succesvol copywriter, vertelde onlangs in een podcast van Amy Porterfield over het PASTOR-principe.

Het PASTOR-principe is een acroniem dat staat voor Problem-Amplify-Solution-Testimonial-Offer-Response. Het is een sjabloon om teksten te schrijven die lezers overtuigen zonder ze te manipuleren.

Met het PASTOR-principe help je je lezers om een doordachte (aankoop)beslissing te maken die ze zich niet zullen beklagen.

Het PASTOR-principe is zo verhelderend dat we het hier met je willen delen.

Hieronder leggen we het PASTOR-principe eerst uit. Vervolgens passen we het toe om een uniek aanbod van Lincelot te verkopen. Dit aanbod is overigens geldig tot 30 juni 2015.

De 6 delen van een PASTOR-tekst

P – Problem: beschrijf het probleem van je klant

Beschrijf een concreet probleem van je klanten. Leef je in en gebruik de woorden van je klanten. Hoe herkenbaarder het probleem, hoe beter de respons.

A – Amplify: benadruk de gevolgen van het probleem

Benadruk de nadelige gevolgen van het probleem zodat je klanten niet langer zonder oplossing willen of kunnen.

S – Story & Solution: vertel het verhaal achter de oplossing

Beschrijf het probleem en de concrete nadelen van een klant waarmee je andere klanten zich kunnen identificeren. Vertel vervolgens hoe het probleem werd opgelost.

T – Transformation & Testimonial: laat je klanten je helpen

Laat één of meerdere klanten aan het woord. Laat hen zelf vertellen welke problemen zij overwonnen hebben en hoe jouw product of dienst hierbij geholpen heeft.

O – Offer: verkoop je oplossing

Vertel wat je verkoopt. Vernoem nog eens kort het probleem van je klant, stel je oplossing concreet voor en benoem de voordelen van je oplossing voor de klant.

R – Response: zet aan tot actie

Vertel kort en krachtig wat je klanten moeten doen om de oplossing voor hun probleem (jouw product of dienst) te ontvangen.

Een concreet voorbeeld (en een uniek aanbod)

Is uw website mobielvriendelijk? Test het hier!

P – Problem

Google gebruikt sinds kort de mobielvriendelijkheid van uw website om de rangschikking van haar mobiele zoekresultaten te bepalen. Is uw website nog niet aangepast voor smartphones en tablets? Dan zal hij steeds lager gerangschikt worden.

A – Amplify

Als uw website lager gerangschikt wordt dan zal hij minder klanten aantrekken. En minder klanten betekent minder inkomsten en financiële problemen voor uw bedrijf.

S – Story & Solution

Ben Janssen van Bedrijf X bijvoorbeeld zag steeds minder mobiele klanten op zijn ‘mobielonvriendelijke’ website. Dit heeft geleid tot een halvering van zijn inkomsten. 2 maanden na de lancering van Bens nieuwe mobielvriendelijke website zijn de inkomsten weer op peil.

T – Transformation & Testimonial

“Ik was in paniek”, vertelt Ben. “Plots zag ik het aantal bezoekers op mijn website dalen. Hierdoor kreeg ik minder inkomsten en moest ik bijna mensen ontslaan. Sinds de lancering van mijn nieuwe mobielvriendelijke website heb ik weer meer klanten en inkomsten. Ik heb zelfs het gevoel dat mijn website nu meer inkomsten genereert dan vroeger.”

O – Offer

Is uw website nog niet mobielvriendelijk en wilt u de problemen van Ben vermijden? Wij maken uw website meteen mobielvriendelijk!

R – Response

Aarzel niet en klik op de knop hieronder. Als u voor 30 juni reageert dan ontvangt u bovendien een persoonlijke workshop zoekmachineoptimalisatie ter waarde van 189 euro. Mis deze kans niet en neem meteen contact met ons op.

In 6 stappen naar een wervende tekst

Zo. Met de 6 stappen van het PASTOR-sjabloon schrijf je snel en eenvoudig teksten die verkopen. Hiermee vergroot je je kans op meer klanten en inkomsten. Dit sjabloon is niet het enige dat werkt maar we bevelen het zeker aan.

Disclaimer: De resultaten en de getuigenis van Ben Janssen op deze pagina zijn fictief. Het belang van een mobielvriendelijke website is wel degelijk zeer groot.

Meer sjablonen om goede teksten te schrijven?

Ben je fan van het 4p-sjabloon? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Als je wat afwisseling in je teksten wil brengen kan je ook het 4P-, PAS– of HIPASI-sjabloon gebruiken. 

Content marketing in jouw bedrijf

Wil jij content marketing succesvol inzetten voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)