Projecten

Google Shopping advertenties voor de webshop van Koif

Koif, een webshop waar de klant centraal staat​

De nieuwe webshop van Koif onderscheidt zich van andere door de hoge gebruiksvriendelijkheid. Onze webdesigners ontwierpen de webshop namelijk zo, dat klanten snel hun weg vinden in het ruime aanbod van verzorgings- en huishoudproducten. Heb je toch een vraag? Dan word je meteen geholpen door de klantendienst.

De vraag van Koif

Een vliegende start voor de webshop

Nieuwe webshop = advertenties op Google

Nadat onze webdesigners de nieuwe webshop van Koif live hadden gezet, hebben we direct een strategie bedacht om meer bezoekers aan te trekken. Als nieuwere speler in de markt, had Koif immers nog een weg af te leggen om hun producten online te promoten.

Het Lincelot recept

Google Shopping ads

Sterk concurrerende markt

De concurrentie op de webshopmarkt is groot. Hoe konden we ervoor zorgen dat de advertenties van Koif niet continu moesten opboksen tegen de grotere spelers? Om dan telkens de strijd (lees: geld) te verliezen? Met een slimme strategie. Als je het namelijk goed aanpakt, kunnen advertenties (zelfs in een sterk concurrerende markt) opbrengen.

Ads gelinkt met de webshop

We gingen voor Koif aan de slag met Shopping ads. Dit is een aparte advertentiemogelijkheid binnen Google. Hiervoor is een link tussen Google Merchand en de website nodig. Omdat de website ook van de hand van Lincelot is, konden we de koppeling direct in orde maken. Google kan op die manier de gegevens uit de webshop gebruiken om advertenties op te maken met foto’s, prijzen, informatie over het product etc.

Optimaliseren om te renderen

Wie wil dat advertenties blijven opbrengen, moet ze opvolgen en optimaliseren. Zo bekijkt onze Advertentiespecialist vaak de zoekwoorden om te bepalen welke het meeste opbrengen. De populairste zoekwoorden zijn namelijk niet per se de meest interessante. Ook de biedstrategie wordt regelmatig onder de loep genomen, net als de productprestaties en de concurrentie-inzichten.

Resultaten

Onze strategie werkt! In de eerste 2 maanden haalden de ads van Koif zo’n 137 conversies. Door te optimaliseren hebben we de kostprijs intussen met zo’n 60% naar beneden kunnen halen. 

Like what you see?

Wil jij ook aan de slag gaan met advertenties voor je bedrijf? Google ads, shopping ads of advertenties op sociale media? Ons team gaat graag voor jou aan de slag. Neem vandaag nog contact met ons op.

Ontdek ook

Andere projecten