Projecten

Automatische mailingfunnels voor IT-expert Consultrix

Consultrix, betrouwbare IT-partner voor KMO’s

Degelijke IT is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je bedrijf optimaal en veilig kan draaien. Daarom is het fijn als je kan vertrouwen op een vaste, betrouwbare IT-partner zoals Consultrix. Karl en zijn team willen zoveel mogelijk ondernemers ondersteunen met hun opslag-, veiligheid- en infrastructuuroplossingen op maat. Om potentiële klanten te overtuigen met Consultrix in zee te gaan, gingen we voor hen aan de slag met mailingfunnels.

De vraag van Consultrix

Van verzameling tot marketingmachine

Een schat aan onbenutte gegevens

Jarenlang had Karl, bestuurder van Consultrix, contactgegevens verzameld op netwerkbijeenkomsten, beurzen en andere events. Om deze geïnteresseerden op een effectieve en efficiënte manier te benaderen, schakelde hij de hulp van Lincelot in. We ontwikkelden krachtige e-mailfunnels voor doeltreffende marketingcampagnes.

Het Lincelot recept

Automatische mailingfunnels

1 algemene mail

Toen we de lijst met contactgegevens van Karl zagen, wisten we voorlopig 1 ding: al deze mensen waren geïnteresseerd in IT-ondersteuning. Wat ze precies nodig hadden, wisten we nog niet. Daarom stuurden we eerst een algemene verkennende e-mail uit met 3 onderwerpen. Het onderwerp waarop een lezer klikte, was bepalend voor het vervolg van de e-mailmarketing strategie.

3 mailingfunnels

Aan de 3 onderwerpen koppelden we 3 mailingfunnels: opslag (alles over servers en cloudoplossingen), veiligheid (tegen hackers en datalekken) en infrastructuur (alles over hardware en software). Elke funnel bestaat uit verschillende mails die dieper ingaan op het onderwerp. Zo maakten we geïnteresseerde lezers bewust van een mogelijk probleem om hen vervolgens een oplossing van Consultrix aan te reiken.

Automatisering

We ontwikkelden een systeem in MailChimp waarmee in totaal 13 automatische mails werden uitgestuurd, verdeeld over 3 funnels. Lezers ontvangen om de 3 weken een mail van één of meerdere onderwerpen die ze kozen. Zo worden ze niet overladen met mails van Consultrix.

Resultaten en samenwerking

Karl is al jaren een vaste klant bij Lincelot en de samenwerking met Consultrix verloopt altijd vlot. Zo ook bij dit project. Karl vertrouwde ons team volledig. Na het verzenden van de eerste e-mail, toonden enkele ontvangers meteen interesse waardoor er in elke funnel al abonnees terechtkwamen. Voorlopig heeft nog niemand zich uitgeschreven voor de e-mails.

Like what you see?

Heb jij ook ergens een lijst van e-mailadressen liggen? Wil je deze graag inzetten voor marketingdoeleinden? Dan zijn mailingfunnels misschien een oplossing voor jou. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Contacteer ons voor meer informatie.

Ontdek ook

Andere projecten