Een nieuwe website voor efficiënte pechverhelping

ADB Assist, experts in dispatching & pechverhelping

Pech onderweg? Dan wil je zo snel mogelijk hulp krijgen. En geen tijd verliezen met het opzoeken van een goede pechverhelpingsdienst. Dat weet ADB Assist als geen ander. Om gestrande reizigers, garages en verzekeringsmaatschappijen nóg beter van dienst te zijn, lieten de experts in roadside assistance een nieuwe website bouwen door Lincelot.

Wat ADB Assist zo uniek maakt? ADB Assist takelt en transporteert alles wat wielen heeft: personenauto’s, motoren, vrachtwagens, touringcars, machines… in heel Europa. Dat ruime aanbod van diensten kon je tot voor kort op 2 aparte websites vinden: ADB Assist en ADB Truck Assist. Qua onderhoud en merkbeleving was deze opsplitsing niet handig.

ADB Assist wilde daarom graag één overkoepelende website waar het volledige aanbod van diensten weergegeven wordt, van dispatching tot pechverhelping voor auto’s, trucks, bussen, machines en elektrische voertuigen. Bovendien wilde ADB Assist eenvoudig zelf structurele, vormelijke en inhoudelijke aanpassingen kunnen doorvoeren aan de website.

Sounds like a job for Lincelot!

De opdracht was dus duidelijk: 1 nieuwe, overzichtelijke website maken waar klanten snel hulp vinden. ADB Assist moest de website ook eenvoudig kunnen aanpassen. Structuur, vormgeving, foto’s en teksten? Daarvoor kreeg Lincelot carte blanche. Fantastisch!

Een bijzonder fijne samenwerking en resultaat

“De samenwerking met Lincelot is zeer goed verlopen. Van bij het begin had ik het gevoel dat onze wensen goed begrepen werden. De planning was duidelijk, de communicatie met Freya, Raf en de andere collega’s snel, vlot en efficiënt, en ook na de oplevering van de website staat Lincelot klaar om ons te helpen waar nodig. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking en het resultaat van dit project.”

Pieter Vanlersberghe, bestuurder ADB Assist

We gebruikten de kleuren uit het logo als basis voor het ontwerp van de website en zetten de diensten zoals de eigen dispatching extra in de verf in het menu bovenaan. We brachten de verschillende pagina’s van de 2 bronwebsites samen, splitsten andere pagina’s op en zorgden voor de nodige redirects om alle opgebouwde autoriteit in Google Search te behouden.

Qua vormgeving kozen we voor vaste elementen in combinatie met zacht bewegende effecten. Dit geeft een dynamische indruk zonder over the top te gaan. Ook de schuine streepjes uit het logo lieten we terugkomen als achtergrondelementen om de eigen identiteit te benadrukken.

Toen de wireframes en mockups klaar waren en de website ontwikkeld was, gingen onze copywriters aan de slag met de input voor de webteksten. Deze werden herschreven om klanten zo snel mogelijk te helpen én zo goed mogelijk te scoren in Google.

Na goedkeuring van de teksten werd de website vervolgens vertaald en versneld door middel van slimme cachingtechnieken. Cruciaal voor een betere gebruikservaring en een betere positie in de zoekresultaten van Google (SEO).

Like what you see?

Wil jij graag een overzichtelijke nieuwe website waar gebruikers snel informatie vinden?
Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!