Projecten

Lunchen bij Fiera in de kijker zetten met een allround marketingmix

Fiera, trots op een unieke culinaire ervaring in Antwerpen

De naam van restaurant Fiera verwijst niet alleen naar de betoverende locatie in de handelsbeurs in Antwerpen. Bij Fiera proef je ook trotsheid. Fier om hun gasten zowel ’s middags als ’s avonds te verwelkomen voor een culinaire ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

De vraag van Fiera

Smaakvolle ontmoetingen ’s middags en ‘s avonds

Fiera, de place to be voor een stijlvolle (business) lunch
Gelegen in het hartje van Antwerpen in de vernieuwde handelsbeurs heeft restaurant Fiera zo veel te bieden. Je kan er niet alleen genieten van verfijnde culinaire hoogstandjes in een unieke setting. De centrale ligging dicht bij de diamantindustrie, het shoppingdistrict en de haven van Antwerpen maakt van het restaurant bovendien de ideale uitvalsbasis voor een stijlvolle (business) lunch. Het openbaar vervoer stopt praktisch voor de deur en gasten die liever met de auto komen, kunnen makkelijk (aan een redelijke prijs) parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Deze troeven wou Fiera graag in de verf zetten om zo nog meer gasten uit te nodigen om van hun hoogstaande lunches te genieten.

Het Lincelot recept

Marketingmix met video, foto, advertenties, sociale media, landingspagina’s en e-mails

Marketingmix op maat

Om de (business) lunches voor Fiera in de kijker te zetten, stelden we een marketingmix samen waarin we verschillende marketingtools inzetten die elkaar versterken: video en foto, advertenties, sociale media, landingspagina’s en e-mails. Daarin lag de focus op de USP’s van Fiera: bereikbaarheid, unieke locatie, unieke beleving en uiteraard de culinaire hoogstandjes.

1 lange en 4 korte video’s

Met de camera in de aanslag trok ons team naar Antwerpen voor een foto- videoshoot. Onze videograaf Jens bracht de totaalbeleving van de business lunch in beeld; aan tafel, in de keuken, de chef, de gerechten, de architectuur, het interieur, de sfeer en de beleving bij Fiera. De shoot duurde in totaal zo’n 4 uur. Dat gaf Jens voldoende beeldmateriaal om 5 video’s af te werken. 1 algemene, langere video en 4 kortere video’s die focusten op de USP’s.

Website en landingspagina’s

Daarnaast gaven we de business lunches een eigen plekje op de website van Fiera. Niet alleen via een link in het menu van de website, maar ook met aparte landingspagina’s. Die konden we gebruiken om het verkeer vanuit advertenties, e-mails of sociale media posts te meten. Voor het bouwen van de landingspagina’s werkten we samen met de vaste webdesign partner van Fiera. Wij maakten een voorbeeld op in Adobe XD en schreven de teksten, de andere partij bouwde de webpagina’s naar ons voorbeeld met foto’s uit de shoot.

Sociale media, organisch en paid

Zodra de landingspagina’s klaar waren, richtten we advertenties in. Hiervoor gebruikten we de video’s van Jens die focusten op de USP’s. We schreven bijpassende teksten, kozen een specifieke locatie en doelgroep en lieten de campagnes zo’n 2 maanden lopen. Intussen deelden we de video’s ook organisch op de sociale mediakanalen van Fiera.

E-mailmarketing

Last but not least zetten we ook in op e-mailmarketing. We ontwierpen een aantrekkelijke mailing met foto’s van de shoot. Via MailChimp stuurden we de e-mails naar het bestaande cliënteel van Fiera om hen uit te nodigden voor een business lunch.

Resultaten

Om het effect van onze marketingmix voor Fiera te meten, halen we de gegevens uit Google Analytics erbij. We zagen een duidelijke toename in het websiteverkeer. Aan het einde van de campagne, was het aantal websitebezoekers gestegen met bijna 28%. 19,8% van het totale aantal websitebezoekers kwam via de campagne. Het merendeel kwam via advertenties op sociale media. Daarnaast hebben de e-mails ook voor extra bezoekers gezorgd, net als de Google ads en de organische posts op sociale media.

Like what you see?

Wil jij je producten of diensten in de kijker zetten? Wil je meer leads en verkopen? Neem dan zeker contact met ons op. Ons team gaat graag voor jou aan de slag.

Ontdek ook

Andere projecten