Projecten

Een video om een nieuwe collega te zoeken voor Winterdienst

Winterdienst, warm team dat de strijd aangaat met ijzel

Sinds 2008 gaat Winterdienst de strijd aan met ijzel. Ze ontwerpen, bouwen en verkopen machines voor ijzelbestrijding en geven advies aan gemeentes en bedrijven over het strooibeleid. In de loop der jaren hebben eigenaars Jiri en Erna een warm team van collega’s samengesteld die zich stuk voor stuk inzetten voor topkwaliteit en -service. Dit team is ontzettend hecht, gepassioneerd én op zoek naar een nieuwe collega voor de familie.

De vraag van Winterdienst

Een collega die bij Winterdienst past

1 + 1 = 3

Erna en Jiri zochten een nieuwe collega die perfect in het team zou passen. Daarom schakelden ze de hulp van Evert van The Square White in. Tijdens een brainstormsessie kwam het idee voor een vacaturevideo naar boven. Daar wist Evert dé geschikte partner voor: Lincelot. Een samenwerking tussen 3 verschillende partijen, dat kan alleen maar vuurwerk geven!

Een video die het bedrijf weerspiegelt

De collega’s van Winterdienst hangen zo goed aan elkaar dat ze niet zomaar eender wie verwelkomen in het team. Ze zochten iemand die goed bij hen past. Daarom moest de video de normen en waarden van het bedrijf goed in beeld brengen, zodat ze zeker de juiste mensen zouden aantrekken.

Brainstormsessie met The Square White

Om die normen en waarden duidelijk te krijgen, ging Evert samen met het team van Winterdienst rond de tafel zitten om te bepalen: ‘Wie is Winterdienst en waar staan ze voor?’. Daar kwamen begrippen uit zoals ‘fier’, ‘vertrouwen’, ‘energie’ en ‘familie’. Daarmee werkte Evert een eerste idee uit voor de video. 

Sneeuwploeg van winterdienst uit de vacturevideo gemaakt door Lincelot marketing Edegem

Het Lincelot recept

Een overtuigende vacaturevideo

Scenario voor de video

Na de brainstorm trok Evert met zijn script naar Lincelot. Na een constructieve sparringsessie met Christophe werkte Evert het definitieve script uit, dat helemaal bij Winterdienst past. Met zijn camera in de aanslag trok onze Videograaf Jens naar Wuustwezel om de beelden op te nemen. Daarna startte hij met de montage.

Waarden en normen in beeld

In het eerste deel van de video maak je kennis met Winterdienst en zie je hun werking en de machines die ze gebruiken. De voice-over geeft extra informatie bij de beelden. De video focust op de kwaliteit, de samenhorigheid van het team en het familiegevoel binnen het bedrijf. De waarden en normen van Winterdienst komen dus mooi naar voren.

Klinkt als muziek in de oren

Merk je op hoe de beelden van de video perfect passen bij de muziek? Dat is geen toeval, maar het resultaat van het harde werk van Jens. Op vraag van Winterdienst, gebruikte hij krachtige, motiverende en inspirerende muziek, waardoor de beelden versterkt worden. Dat maakt deze video ook zo uniek.

Nieuwe collega gevonden!

De video viel meteen in de smaak bij Winterdienst. Na enkele aanpassingen, deelden we hem online op de Facebookpagina van het bedrijf. We richtten ook een Facebook advertentie in om nog meer mensen te bereiken. Met succes, want al na enkele weken vond Winterdienst het perfecte profiel voor hun vacature en -nog belangrijker- iemand die helemaal in het team past.

Like what you see?

Ben jij op zoek naar nieuwe collega’s? Wil je graag opvallen tussen het overaanbod aan vacatures? Dan is een videovacature misschien wel de oplossing voor jou. Aarzel niet om ons te contacteren. Wij brengen je bedrijf, je team en je producten met plezier in beeld op jouw eigen unieke manier.

Ontdek ook

Andere projecten