Projecten

Storytelling Deluxe om 100 jaar Antilope De Bie te vieren

Antilope De Bie, van kleine familiedrukkerij naar een begrip in de internationale printwereld in 100 jaar tijd

Antilope De Bie, de familiedrukkerij uit Lier en Duffel, vierde in 2022 haar 100-jarige bestaan. Zeker de laatste jaren is de drukkerij uitgegroeid tot een begrip in de internationale printwereld. Innovatie en R&D behoren tot het DNA en zijn de onderscheidende factoren waardoor klanten vanuit de hele wereld voor deze drukkerij kiezen.

De vraag van Antilope De Bie

Storytelling Deluxe

Multimodaal concept
Het 100-jarig bestaan van de drukkerij was de ideale gelegenheid om de rijke geschiedenis van Antilope De Bie in beeld te brengen. Samen met Lincelot werd een uniek multimodaal concept bedacht om het innovatieve karakter van dit prachtige familiebedrijf in een verder traditionele sector te vertellen.
Verjaardagseditie van de stakalender
Zoals elk jaar maakt Antilope De Bie een eigen stakalender. Voor de verjaardagseditie selecteerden we samen met zaakvoerders Bart en Johan de meest tot de verbeelding sprekende foto’s, teksten en printmateriaal uit het verleden.
Stakalender met een digitaal verhaal
Elke maand van de kalender kreeg een eigen QR-code die naar een aparte pagina op de website doorlinkte. Daar schreven we teksten waarin we leuke weetjes uit de geschiedenis van Antilope De Bie koppelden aan de wereldgeschiedenis.
Online versie van de kalender
We brachten de afgelopen 100 jaar in beeld met verschillende video’s in de drukkerij waarin telkens 1 decennium aan bod kwam. Elke maand verscheen er 1 filmpje op sociale media, en op de overeenstemmende pagina’s op de website. Zo werd de online versie van de kalender stelselmatig aangevuld met extra beeldmateriaal en kwam de 100-jarige geschiedenis van Antilope De Bie tot leven in tekst, foto en video.

“Lincelot is onze geliefkoosde partner voor online marketing. Onze ambities, waarden en focus op kwaliteit, innovatie en R&D komen perfect overeen, waardoor elke brainstorm en uitwerking van ideeën heel natuurlijk en fijn aanvoelt. Lincelot is echt een verlengde van ons marketingteam. Betrouwbaar, innovatief en kwalitatief. Net zoals wij.”

– Bart De Bie, Zaakvoerder van Antilope De Bie

Het Lincelot recept

De resultaten in cijfers

0

Opgeleverde video’s

In totaal deelden we 12 video’s over de geschiedenis van Antilope De Bie op sociale media.

400

Weergaven

De video’s haalden tussen de 400 en 1.000 weergaven.

0

Hoogste aantal weergaven

1 video werd meer dan 4.600 keer bekeken!

Ontelbare

Positieve reacties

De drukkerij kreeg bovendien ontzettend veel positieve en hartverwarmende reacties binnen over het concept.

Like what you see?

Heb jij iets te vieren met je bedrijf en wil je dit graag op een originele manier in de kijker zetten? Met een video, tekst, foto of op een andere manier? Neem dan zeker contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Ontdek ook

Andere projecten