Projecten

Strategische marketingsessies voor Exion

Marketingadvies en praktische content marketing tips

Exion ontwikkelt een nieuwe generatie elektrolysers die water splitsen in zuurstof en waterstof. Hiermee kunnen bedrijven, ook op afgelegen locaties, op een veilige, betrouwbare en efficiënte manier in hun eigen waterstofproductie voorzien. Exion bestaat nog maar sinds 2021, maar de bedrijfsleiding, het onderzoeksteam en het commerciële team zijn gepokt en gemazeld in de wereld van de waterstofproductie.

De vraag van Exion

Praktische ondersteuning bij content en performance marketing​

Exion bestaat sinds 2021 en brengt in 2024 zijn eerste elektrolyser op de markt. Om de naamsbekendheid van het bedrijf en de awareness rond de nieuwe HyGGe™ 100A electrolyser te vergroten, ontwikkelde Lincelot op vraag van Exion eerder al een informatieve website. De volgende stap in het proces is het definiëren en uitrollen van een content en performance marketingstrategie. Hiervoor klopte Exion opnieuw bij Lincelot aan.

Overzicht en inzicht

Het commerciële team van Exion heeft decennia aan sales- en marketingervaring achter de kiezen, maar wilde toch graag een actueel overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van online marketing, en inzicht in de belangrijkste onderdelen.

Efficiëntie en rendement 

Vervolgens wilde Exion vooral focus aanbrengen in de marketingplannen en -inspanningen. Door goed te plannen, stapsgewijs en doelgericht te werk te gaan wilde Exion een maximale ROI halen op de marketinginspanningen.

Het Lincelot recept

Strategische workshops

Online marketing kick-start

Tijdens een eerste strategische workshop met het sales- en marketingteam van Exion bespraken we de belangrijkste componenten van online marketing, en hoe Exion deze componenten optimaal kan inzetten en afstemmen voor meer rendement.

Een duidelijke jaarplanning

Tijdens een tweede workshop, 4 weken na de eerste workshop, bepaalden we de doelen en doelgroepen van Exion en de content thema’s om de doelen te ondersteunen. Dit vormde de ruggengraat van de jaarplanner en publicatiekalender, die verder in house ontwikkeld werd.

Focus en tips voor meer efficiëntie en rendement

Tijdens een derde workshop bespraken we de -inmiddels uitgewerkte- publicatiekalender van Exion, en gaven we extra advies om optimaal rendement te halen uit de inspanningen op het gebied van content marketing en performance marketing.

Strategisch marketingadvies voor Exion Hydrogen door Lincelot Edegem
Strategisch marketingadvies voor Exion Hydrogen door Lincelot Edegem

Wil je ook een frisse kijk op je marketing?

Wil je een frisse kijk op je marketing? Wil je een gelegenheid om letterlijk als je marketingvragen te kunnen stellen en te verifiëren of je in de juiste richting denkt? We komen graag bij je aan tafel voor een interactieve marketingworkshop.

Ontdek ook

Andere projecten