Projecten

Een slimme nieuwe website voor een schone toekomst voor Actoplus

Actoplus gaat voor een schone toekomst

De missie van Actoplus? Het dagelijks leven vergemakkelijken met huishoudhulp op maat van de klant. Dat doen ze met hun eigen persoonlijke aanpak en proactieve service. Niet alleen voor hun klanten, maar ook voor het personeel. Want tevreden collega’s, dat betekent ook een betere service voor de klanten.

De vraag van Actoplus

Een frisse start met een nieuwe website

Innovatieve, nieuwe website

Actoplus wil door innovatie en automatisering een meerwaarde bieden aan hun klanten en hun personeel. Onder andere door processen eenvoudiger te maken en zo kostenefficiënt mogelijk te werken. 

Daarom ging Actoplus in zee met Kimeru en werd er een ontwikkelproject opgestart om hun bedrijfsproces verder te digitaliseren. Er werd een praktisch CRM systeem geïmplementeerd en Kimeru ontwikkelde middleware om de koppeling te kunnen maken met andere systemen. Lincelot werd ingeschakeld om een bijbehorende nieuwe website te ontwikkelen. 

Van onepager naar uitgebreide website

De vorige website van Actoplus was een onepager die (de naam zegt het zelf) uit slechts 1 pagina bestond. Voor sommige bedrijven is dat de perfecte manier om online aanwezig te zijn, maar Actoplus had een uitgebreidere website nodig. Eentje die ook gekoppeld kon worden aan hun CRM-systeem. Ze wilden namelijk hun services verder digitaliseren en een website creëren waar zowel klanten als eigen medewerkers terechtkunnen.

Het Lincelot recept

Een opgeschoonde website met gekoppeld CRM-systeem

Opsplitsing tussen klanten en medewerkers

Als je de nieuwe website van Actoplus bezoekt, zie je meteen dat die heel gebruiksvriendelijk is omdat er onder andere een onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende soorten websitebezoekers. Zo is er enerzijds een pagina voor de (nieuwe) medewerkers van Actoplus (employer branding) en anderzijds een pagina voor klanten (lead generation).

Website en digitaal crm-systeem

Om een overzicht te houden op afwezigheden, vakanties, nieuwe aanvragen, sollicitaties, aanpassingen van uren etc. werd een een slim maatwerksysteem bedacht. Onze webdesigners zorgden voor een website die naadloos aansloot op het extern ontwikkelde systeem, waardoor alle informatie nu via de website doorgegeven kan worden. Nieuwe collega’s dienen vanaf nu hun sollicitatie in via de webpagina ‘werken bij Actoplus’. Klanten geven vakanties, aanpassingen van de uren, schadegevallen of andere belangrijke informatie door via de contactpagina. Deze formulieren zijn rechtstreeks gekoppeld met het CRM-systeem van Actoplus wat de administratieve load veel lichter maakt. Er is bovendien minder ruimte voor fouten, aangezien alles in 1 centraal systeem binnenkomt en doorgegeven wordt.

Kleurenpalet dat aansluit bij het nieuwe logo

Actoplus liet een nieuw logo en nieuwe huisstijl ontwikkelen. Onze webdesigners implementeerden deze nieuwe look in de website, door voor een kleurenpalet te kiezen wat er perfect bij aansluit. Zelfs de foto’s passen bij de nieuwe huisstijl van Actoplus. Hier en daar zie je een hint van geel en wat goud. Dit voegt een warme toets toe aan de nieuwe website.

Like what you see?

Je website is niet alleen je online visitekaartje. Je kan hem ook inzetten voor lead generation, of in het geval van Actoplus, als crm-systeem. Wil jij ook graag zo’n website op maat? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We gaan graag voor jou aan de slag.

Ontdek ook

Andere projecten