Projecten

Een duidelijk gestructureerde internationale website voor Mobile Locker

Mobile Locker, dé referentie voor slimme lockeroplossingen

Je vindt ze op de luchthaven, in treinstations, op evenementen, in sportclubs of op scholen. Ze bewaren onze diepste geheimen en kostbaarste bezittingen: Lockers. Bij Mobile Locker maakten ze er hun core business van. Zij voorzien lockers op maat van de klant. De standaard kastjes met een sleutel, maar ook lockers waarin je bijvoorbeeld je toestellen kan opladen en met een automatisch blussysteem voor als het binnenin te heet wordt. Bij zulke slimme lockers hoort een aangepaste website.

De vraag van Mobile Locker

Een nieuwe, internationale website die duidelijk laat zien wat Mobile Locker te bieden heeft

Niet zomaar een lockersysteem

De voorbije jaren heeft Mobile Locker zich sterker in de markt gezet met steeds nieuwere en slimmere lockersystemen. Ze voorzien namelijk niet alleen de ‘hardware’ (lees: de lockerkastjes zelf), maar ook de ‘software’ (ofwel de brains achter het lockersysteem).  Bedenk een lockersysteem (indoor, outdoor, tijdelijk of permanent) en zij kunnen het voor je maken. Alleen, kwam dat niet voldoende naar voren op de oude website.

Een internationale, aantrekkelijke website

Bovendien was de oude website visueel niet meer zo aantrekkelijk. Nochtans heeft Mobile Locker intussen een indrukwekkend palmares met klanten als Brussels Airport, Volkswagen Group, Live Nation, NMBS en de Sportpaleis Group. Het bedrijf is intussen ook internationaal al gekend, dus een website in verschillende talen was een absolute must.

Het Lincelot recept

Een website met een duidelijke structuur

Rondleiding bij Mobile Locker

Om te begrijpen hoe Mobile Locker precies werkt, zijn we met een voortraject gestart. Onze webdesigners kregen een rondleiding en maakten kennis met de verschillende oplossingen en systemen. Wie dacht dat webdesigners bij Lincelot altijd achter hun laptop zitten, heeft het dus mis.

Structuur in kaart brengen

Dankzij de rondleiding kreeg ons team een duidelijk beeld om de structuur van de website mee te bepalen. Er zijn namelijk verschillende producten (outdoor, indoor of mobiele lockers) en verschillende oplossingen (opbergen, opladen, koelen, ophalen en verzenden, etc.) voor verschillende sectoren (festivals, events, openbaar vervoer, publieke ruimte, click en collect, bedrijven, etc.). Ook moest er informatie komen over hoe het systeem met hardware en software precies werkt. Dit overzicht goten we in een logische websitestructuur.

Opgebouwd zoals een lockerkast

Eens de structuur van de website er lag, gingen we aan de slag met het ontwerp. Er was geen afgelijnde stijlgids voor Mobile Locker dus we kregen vrij spel voor het gebruik van kleuren, lettertypes, afbeeldingen etc. De oplettende websitebezoeker valt misschien op dat de website met tekstblokken en visuals is opgebouwd zoals een lockerkast. Een knipoog naar de core business van Mobile Locker.

Mobile Locker goes international

Onze copywriters kropen in hun pen om het aanbod van Mobile Locker simpel maar duidelijk over te brengen. De teksten werden vervolgens vertaald in het Engels, Duits, Frans en Spaans door een extern vertaalbureau en door ons team geïmplementeerd als verschillende versies van de website.

Like what you see?

Is jouw website verouderd? Past de inhoud of het ontwerp niet meer bij wat je bedrijf aanbiedt? Neem dan zeker contact met ons op. Onze webdesigners gaan graag voor jou aan de slag met een ontwerp op maat van je bedrijf.

Ontdek ook

Andere projecten