Projecten

Meer zichtbaarheid en vindbaarheid met online ads voor Slagerij De Laet

Slagerij De Laet, Laet het smaken

Wie in de winkel van Slagerij De Laet staat, weet niet wat eerst kiezen: een sappig stukje vlees, versbereide salades, ambachtelijke charcuterie of heerlijke kant-en-klare maaltijden. De delicatessen uit de slagerij spreken voor zich: je proeft ambacht, traditie en innovatie in elke hap. Naast een filiaal in Stabroek en Ekeren, hebben eigenaars Lode en Leonie intussen ook hun eigen bistro: Laet Het Smaken!

De vraag van Slagerij De Laet

Onderscheiden van concurrenten

De Laet, een populaire naam voor slagerijen
Wie ‘Slagerij De Laet’ intypt in Google vindt niet 1, maar verschillende slagerijen met dezelfde naam in Antwerpen alleen al. Dan hebben we het nog niet over naamgenoten uit andere streken in Vlaanderen. Lode en Leonie wilden zich graag onderscheiden van de concurrentie.
Online bestellingen via de website
Bovendien wilde Slagerij De Laet het aantal online bestellingen via de website verhogen. Onze webdesigners hadden immers veel tijd gestoken in een gloednieuwe website mét webshop waar klanten makkelijk hun boodschappen kunnen bestellen. Dit voordeel moest meer in de kijker worden gezet.

Het Lincelot recept

Een aangepaste online advertentiestrategie

Advertenties op Facebook

Op Facebook richtten we algemene campagnes in voor de slagerij en de bistro om meer verkeer naar de website te halen. Daarnaast maakten we ook specifiekere advertenties voor producten zoals feestmenu’s, gourmets, pizza parties en barbecueformules. Voor de visuals van de ads wisselden we af tussen video’s, carrousels of enkele foto’s om advertentiemoeheid tegen te gaan. Ondanks dat de advertenties behoorlijk wat klikken en vertoningen haalden, merkten we dat het nog beter kon.

Advertenties op Google

Daarom startten we naast de campagnes op Facebook ook met Google advertenties. Ook hier maakten we een onderscheid tussen een algemene branding campagne (specifiek gericht op de naam van de slagerij), de bistro en de producten. We kozen een hele specifieke locatie voor de ads, aangezien Lode en Leonie graag beter gevonden wilden worden door klanten in hun eigen regio. Wie gaat er immers ook vlees halen bij een slagerij aan de andere kant van het land? In tegenstelling tot Facebook zagen we dat op Google veel mensen doorklikten naar de website en daar converteerden. Dit betekent dat ze een bestelling plaatsten, een tafel reserveerden voor de bistro of telefonisch contact opnamen.

Aanpassing van strategie

De resultaten van de Google ads logen er niet om: in 1 jaar tijd kreeg Slagerij De Laet meer dan 2500 conversies op hun website! Bovendien ligt de kost per conversie heel laag. Deze resultaten waren zo ontzettend goed, dat het een no brainer was om de Facebook ads uit te schakelen en ons volledig te concentreren op Google. Uit ervaring hadden we dit wel zien aankomen, maar toch is het altijd goed om te starten met verschillende advertentiestrategieën zodat je kan vergelijken.

Like what you see?

Wil jij graag meer online zichtbaarheid? Of wil je beter gevonden worden door je klanten in zoekmachines? Dan kunnen advertenties zeker helpen. Aarzel niet om ons te contacteren voor een strategie op maat. Wij gaan graag voor jou aan de slag.

Ontdek ook

Andere projecten