Projecten

AI-gegenereerde ontwerpen voor het drukwerk van Solid Talent

Solid Talent, partner voor ambitieuze projecten met technische profielen

Solid Talent is hét consultingbureau voor technische projecten. Je kan bij hen terecht voor technische expertise, professioneel advies of voor het outsourcen van je project. Solid Talent is een modern bedrijf dat op de hoogte is van de laatste nieuwigheden. Daarom bedacht Lincelot een origineel ontwerp voor hun drukwerk… en schakelde daarvoor AI in.

De vraag van Solid Talent

Drukwerk dat eruit springt

Kalenders en onderleggers
Elk jaar brengt Solid Talent een eigen stakalender, 4-luikkalender en bureauonderlegger uit. Die worden mooi verpakt en cadeau gedaan aan de collega’s. Ook wordt een deel uitgedeeld als eindejaarsgeschenk aan de klanten van Solid Talent.
Origineel drukwerk
Dit is niet de eerste keer dat Solid Talent aan Lincelot vraagt om hun drukwerk te verzorgen. In het verleden ontwierpen we ook al hun kalenders en bureauonderleggers. Daarvoor gebruikten we foto’s van de eigen werknemers in combinatie met leuke, inspirerende quotes. In een andere versie werkten we met uitdagende spelletjes en raadsels. De versie voor 2024 moest opnieuw uniek en vernieuwend zijn en eruit springen.

Het Lincelot recept

AI-gegenereerde ontwerpen

Waar is Momo?

Voor de stakalender bedachten we een concept waarbij mensen de Solid mascotte ‘Momo’ moesten terugvinden in complexe tekeningen. Vergelijkbaar met de ‘Where is Wally’ boeken die zo populair zijn. Samen met Solid Talent kozen we voor 12 scènes die helemaal in hun straatje passen zoals een laboratorium, bouwwerf, fabriek of haven. Dit idee trokken we door naar het ontwerp van de 4-luikkalender en de bureauonderlegger.

AI-technologie

We werkten met AI-gegenereerde afbeeldingen. We wilden laten zien hoe ver de mogelijkheden al staan en dat Solid Talent mee evolueert met de huidige technologie die voor handen is.

Ontwerpen met AI

Maak je geen illusies, ontwerpen met AI is niet per se makkelijker. Je kan niet de eerste de beste AI-gegenereerde afbeelding gebruiken. Je moet de juiste bevelen geven aan de AI-software en bijsturen om de juiste output te genereren. Dat deed onze grafisch designer Simon net zolang tot het helemaal goed zat. Het resultaat zijn knappe afbeeldingen die op het eerste gezicht lijken op een normale foto, maar als je goed kijkt zie je dat er AI mee in het spel zit.

Extra websiteverkeer

Als kers op de taart voegden we aan de kalender ook een QR-code toe naar de website. Daar kunnen mensen de tekeningen in detail bekijken (als ze Momo niet meteen vinden). Pluspunt: zo zorgen we ook weer voor meer verkeer naar de website.

Like what you see?

Wil jij je verhaal ook op een stijlvolle manier in beeld brengen? Neem gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder!

Ontdek ook

Andere projecten