Projecten

Opvallen op de beurs: beursstand, banner en presentatie voor Bimplan

Bimplan gaat volop voor digitalisering in de bouwsector

Digitalisering is overal, zelfs in de bouwsector, waar het ‘building information modeling’, of kortweg BIM heet. Hierbij werken architecten, aannemers en andere betrokkenen samen aan een digitaal model van het toekomstige gebouw. Het voordeel hiervan is dat aanpassingen in de plannen meteen zichtbaar zijn voor alle betrokken partijen. Dit maakt de samenwerking makkelijker en verlaagt de kans op fouten. Eens het gebouw er staat, biedt de digital twin ondersteuning voor gebruik of onderhoud. Bimplan wil met advies, consultancy, coördinatie en ondersteuning zo veel mogelijk bedrijven overtuigen van de voordelen van BIM.

De vraag van Bimplan

Opvallen en overtuigen op de Zorgtech beurs

Zorgtech vakbeurs
Elk jaar neemt Bimplan deel aan de Zorgtech vakbeurs. Deze beurs is specifiek voor bedrijven die ondersteuning kunnen bieden voor de realisatie, het gebruik en onderhoud van gebouwen en installaties in de zorgsector. De ideale gelegenheid voor Bimplan om BIM en hun vernieuwende oplossingen in de kijker te zetten.
Van technische materie naar toegankelijk marketingmateriaal
De experts van Bimplan werken dagelijks met zeer technische materie. Het is een uitdaging om zo’n technische boodschap op een overtuigende manier over te brengen naar de eindklant. Daarom schakelde Bimplan Lincelot in voor advies.
Bimplan project door Lincelot
Bimplan project door Lincelot

Het Lincelot recept

Banners, aangevuld met een presentatie op maat

Roll-up banner voor digital twin

Het stokpaardje van Bimplan is hun digital twin, aka de digitale ‘tweelingbroer’ van een gebouw. Om die extra in de kijker te zetten, ontwierpen we een aparte roll-up banner, aangepast aan de branding van Bimplan.

Beursstand in stijl van Bimplan

Ons grafisch team ontwierp een beursstand die uit 2 aparte banners bestaat. Daarin verwerkten we elementen uit het logo voor herkenbaarheid. De banners sloten mooi op elkaar aan en lieten in het midden nog ruimte voor een TV-scherm. Daarop konden de experts van Bimplan een video of presentatie afspelen om mensen aan te trekken en te overtuigen.

Video om aandacht te trekken

Voor de video combineerden we beelden van enkele projecten van Bimplan met stukken uit de presentatie. We brachten duidelijk in beeld voor wie en welke sectoren BIM van toepassing kon zijn en wat de voordelen zijn. Zo werd de aandacht van beursbezoekers direct naar de stand getrokken. Daarna kregen ze van Bimplan een presentatie op maat.

1 presentatie op maat voor verschillende beursbezoekers

Bij het begin van de presentatie konden bezoekers aangeven tot welke categorie zij behoren. Dit gaf de experts van Bimplan de mogelijkheid om ze direct door te sturen naar het deel van de presentatie dat aansloot bij het bedrijf van de bezoeker. Voor elk type beursbezoekers was immers een apart deel voorzien. Dit bestond uit informatie over BIM, de voordelen ervan, de digital twin en de werking van BIM. De uitleg werd ondersteund met praktijkvoorbeelden.

Presentatie aangepast aan de beursstand

De presentatie werd uiteraard ook in een Bimplan jasje gegoten, passend bij de beursstand en de roll-up banner. Het ontwerp is gebaseerd op de website die we voor het bedrijf ontwikkelden. We zetten het logo goed in de kijker, pasten de teksten aan en vertaalden de technische materie naar begrijpbare en overtuigende content. Bimplan kan de beursstand makkelijk hergebruiken voor andere beurzen of netwerkevents. Net als de presentatie die ondersteuning kan bieden tijdens salesgesprekken.  

Bimplan banner project door Lincelot Edegem

Like what you see?

Ga jij binnenkort deelnemen aan een beurs of ander event? Wil je graag opvallen met een mooie beursstand? Wil je je aanbod in een duidelijke en begrijpbare presentatie gieten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We gaan graag voor jou aan de slag. 

Ontdek ook

Andere projecten