Projecten

Marketingmix met e-mails en online advertenties om de agenda van Lauryssen te vullen 

Marketingstrategie voor lauryssen door lincelot edegem

Lauryssen versterkt je thuiscomfort

Lauryssen zorgt ervoor dat jij het thuis niet te koud hebt, maar ook niet te warm. Dat er voldoende frisse lucht in je woning komt en dat je elke dag een heerlijke douche (of liever een bad?) kan nemen in je gerenoveerde badkamer. Dankzij hun hulp hou je je energiefactuur onder controle door te investeren in een duurzame toekomst. Kortom: als experts in sanitair, verwarming, ketels, airco en duurzame energie, versterkt Lauryssen je thuiscomfort.

De vraag van Lauryssen

Meer badkamerrenovaties en ketelonderhoud

Ketelonderhoud
Lauryssen merkte dat klanten vaak (te) laat een onderhoud aan hun ketel lieten uitvoeren. Nochtans is dat verplicht. Een slecht onderhouden ketel is immers minder betrouwbaar. Daarom lanceerde Lauryssen een flyercampagne om hun contacten eraan te herinneren tijdig hun verwarmingsketel te laten nakijken. Om deze offline campagne te ondersteunen, klopte Lauryssen aan bij Lincelot voor een digitale strategie.
Badkamerrenovatie
Naast de ketelcampagne, wou Lauryssen ook meer focussen op badkamerrenovaties. Het familiebedrijf uit de Kempen heeft namelijk ook jarenlange ervaring in totaalrenovaties van badkamers. Daarom vroegen ze aan de marketeers van Lincelot hoe ze nog meer klanten konden aantrekken en helpen bij het verwezenlijken van hun droombadkamer.
Marketingstrategie voor lauryssen door lincelot edegem

Het Lincelot recept

Marketingmix met e-mails en advertenties

Van adviesgesprek naar concrete marketingmix

Na een eerste adviesgesprek met Veronique en Kathleen van Lauryssen, bepaalden we samen een marketingmix die bestond uit een e-mailcampagne, advertenties en een e-book. Voor die laatste marketingtool ging Lauryssen zelf aan de slag met de tekst en het ontwerp. Dit e-book werd toegevoegd aan de website om e-mailadressen te verzamelen en konden we later gebruiken voor een lead campagne in de ads.

E-mailmarketing

Zowel voor de ketels als de badkamerrenovatie werkten we een e-mailcampagne uit. De mail voor de badkamerrenovatie werd verzonden naar bestaande klanten wiens badkamer al onder handen werd genomen door Lauryssen. In de mail vroegen we naar hun ervaringen én of ze iemand konden aanbrengen die ook een nieuwe badkamer wilde. In de ketelmail verwezen we dan weer naar de flyer die de ontvangers eerder in hun brievenbus hadden gekregen. We moedigden hen aan om tijdig naar hun ketel te laten kijken.

Advertenties op Google en Facebook

Om het offline gedeelte en de e-mailcampagnes te ondersteunen, richtten we ook advertenties in op Google en Facebook. Zoekwoordenonderzoek leerde ons dat de concurrentie groot zou zijn, maar door de campagnes slim in te richten met aangepaste teksten en visuals, lukte het toch om conversies binnen te halen. Zo zorgde een lead campagne met het e-book voor badkamerrenovatie voor veel downloads.

Resultaten: een goedgevulde agenda

Na een maand waren er al enkele nieuwe aanvragen voor een badkamerrenovatie binnengekomen. Verschillende geïnteresseerden downloadden het e-book. De agenda werd ook goed gevuld met afspraken om ketels na te kijken. Lauryssen was dus heel tevreden over het resultaat van deze samenwerking. Zo tevreden zelfs dat we enkele maanden later opnieuw voor hen aan de slag mochten gaan voor een campagne rond airco’s.

Like what you see?  

Wil jij je producten of diensten een boost geven? Dan zijn e-mails en advertenties zeker een optie. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om je bedrijf nog verder te laten groeien.

Ontdek ook

Andere projecten